-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su šautuvais prisižaidę vyrai medikams ir pareigūnams sekė pasakas

Raseinių rajono gyventojus sukrėtė žinia, kad kovo 10-osios vakare Raseiniuose šūviu iš pravažiuojančio automobilio buvo sužalotas 18-metis Raseinių rajono, Sujainių kaimo, gyventojas M.B. Galiausiai paaiškėjo, kad situacija nė iš tolo neprimena kovinio filmo.
Sprogstantis muilo burbulas
Sprogstantis muilo burbulas / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Šią informaciją policijos pareigūnams perdavė medikai, nes neblaivus (1,3 prom.) vaikinas dėl šautinės kojos žaizdos kreipėsi pagalbos į Raseinių ligoninės priėmimo skyrių. Jį atlydėjęs jo draugas irgi buvo neblaivus. Vaikinas buvo tiek girtas, kad net užmigo. Apžiūrėję nukentėjusįjį, medikai konstatavo, kad vaikinui padarytas paviršinis blauzdos sužalojimas ir jis buvo išleistas gydytis ambulatoriškai.

Sužalojo visai ne kažkokie Raseiniuose neva siautėjantys chuliganai, o jo paties draugas, atlydėjęs jį į ligoninę.

Raseinių policijos pareigūnai nedelsdami pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir nuvyko pas M.B. tikslinti įvykio aplinkybių. Nukentėjusysis pareigūnams nieko aiškinti nepanoro. Tačiau kitą dieną vaikinas, atvykęs į komisariatą, papasakojo, kad kovo 10-osios vakarą jis su dviem draugais ir alkoholio buteliu laiką leido Raseinių rajone, netoli Viduklės, esančiame miške. Po to jie atvažiavo į Raseinius, M.B. su draugu išlipo Vilniaus g. ir tuo metu iš pravažiuojančio automobilio kažkas juos apšaudė.

Pareigūnams ši nukentėjusiojo versija kėlė abejonių. Po poros savaičių tyrimo kriminalistai demaskavo vaikino melą. Pasirodo, M.B. sužalojo visai ne kažkokie Raseiniuose neva siautėjantys chuliganai, o jo paties draugas, atlydėjęs jį į ligoninę. 22 metų Raseinių rajono gyventojui J.M., kuris į policijos akiratį yra patekęs jau ir anksčiau, pradėtas ikiteisminis tyrimas ir jam pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Kovo 10-osios vakarą šie abu vaikinai kartu su grupe vaikinų ir jaunuolių laiką leido Raseinių rajone, netoli Viduklės, esančiame miške. Smaginosi jie, vartodami alkoholį ir dar šaudydami oriniu šautuvu į skardines. Apgirtę jaunuoliai tapo labai neatsargūs ir J.M. vietoje skardinės pataikė į draugo koją. Taigi rezonansinis nusikaltimas sprogo muilo burbulu. O fantazuodami vaikinai prisidirbo tik bėdų – dėl melagingų parodymų ikiteisminiame tyrime artimiausiu metu nukentėjusiajam M.B. ir jo draugui M.L. bus pareikšti įtariamai.

Plinta fantazijos infekcija

Štai šių metų sausį per Lietuvą nuskriejo žinia, kad Raseiniuose jaunuolis padegė dvylikamečio drabužius. Tyrimo metu paaiškėjo, kad šią istoriją vaikas prasimanė pabūgęs tėvų

Policijai buvo pranešta, kad 20 val. prie berniuko, ėjusio Raseiniuose, Vilniaus gatve, sustojo nenustatytos markės automobilis. Iš jo išlipęs jaunuolis apipurškė nukentėjusiojo kelnes nenustatytu skysčiu ir žiebtuvėliu uždegė.

Blauzdą apdegęs vaikas atsidūrė Raseinių ligoninėje ir, pabūgęs tėvų, sugalvojo istoriją apie padegėjus.

Kriminalistai nustatė, kad nusikaltimą dvylikametis sugalvojo. Tos dienos vakare jis žaidė su draugais. Vienas berniukų turėjo flakoną su skysčiu nuo vabzdžių ir jį purškė bei žiebtuvėliu degino. Jis skystį purškėsi ant savo kelnių, tačiau jos neužsidegė. Tada paprašė draugo, kad šis papurkštų skysčio ant jo kelnių ir padegtų. Šį kartą bandymas buvo sėkmingas ir kelnės užsidegė, o jas užgesinti pavyko ne iš karto. Blauzdą apdegęs vaikas atsidūrė Raseinių ligoninėje ir, pabūgęs tėvų, sugalvojo istoriją apie padegėjus.

Praėjusių metų rudenį raseiniškius pašiurpino policijos suvestinėje užregistruotas pranešimas, kad mieste siautėja kaukėtų nusikaltėlių grupė, nuo kurios nukentėjo 23 metų G.D. Jis lapkričio 22 d. kreipėsi į Raseinių ligoninės priėmimo skyrių ir dėl patirtų traumų gydyti buvo išvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas. Anot nukentėjusiojo, jį Raseinių miesto turgavietėje užpuolė ir beisbolo lazdomis sumušė kaukėti jaunuoliai. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris tęsiasi iki šiol. Pasirodo ir dėl šio įvykio policijos pareigūnai buvo suklaidinti ir ši istorija – taip pat fantazijos padarinys. Vaikinas buvo sumuštas, tačiau ne turgavietės aikštėje ir ne kažkokių paslaptingų kaukėtų užpuolikų. Aiškėja, kad jį taip paauklėjo į savo namus pasikvietę jo pažįstami.

Šios istorijos tik patvirtina, kad yla iš maišo visados išlenda. Tad klaidinti teisėsaugos neverta, nes už melagingą pranešimą apie nebūtą nusikaltimą ar melagingus parodymus ikiteisminiame tyrime numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius