Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sukčių gudrybė: apsimeta namų administratoriais, tikrinančiais butų langus

Telšių apskrities policija perspėja, jog pastaruoju metu į gyventojų namus bando patekti daugiabučių namų administratoriais apsimetę sukčiai.
Apleisto buto langas buvo atviras daugiau kaip pusmetį.
Asociatyvi iliustracija / LŽ nuotr.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, nuolat analizuodami sukčiavimo situaciją Lietuvoje, atkreipia gyventojų dėmesį į pastaruoju metu stebimą naują sukčiavimo būdą.

Policija sulaukia gyventojų pranešimų apie jiems paskambinusius, daugiabučių namų administratoriais ar specialistais prisistatančius asmenis, besisiūlančius patikrinti gyvenamųjų butų langų būklę. Tokio pobūdžio apgaule prisidengę sukčiai į patiklių gyventojų namus siekia patekti norėdami juos apvogti ar pasipelnyti pinigų.

Nors Telšių rajone ikiteisminių tyrimų dėl naujuoju būdu apgautų gyventojų dar nepradėta, baiminamasi, kad pamažu Lietuvoje plintantis metodas pasieks ir Žemaitijos sostinę bei kitus aplinkinius rajonus. Todėl pareigūnai perspėja gyventojus ir ragina neįsileisti į savo namus nepažįstamų asmenų ir sulaukus bet kokio įtarimą sukėlusio skambučio, pranešti policijai bendruoju pagalbos centro tel. 112.

Policija primena, kad bet kokios tarnybos specialistai dėvi specialias aprangas ir turi darbo pažymėjimus. Todėl kiekvieną kartą būtina identifikuoti į namus pasibeldusį asmenį ir į vidų įsileisti tik pačiam kvietus ar įsitikinus, kad užsukęs asmuo – ne sukčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius