Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 27

Į įmonės Kaune sąskaitą staiga buvo pervestos didžiulės pinigų sumos: kas už to slypi?

2020 m. dvi įmonės Nyderlanduose bei Belgijoje sulaukė savo nuolatinių tiekėjų prašymų padengti skolas už prekes. Tiesa, pinigus tąkart paprašyta pervesti į kitą – Kaune veikiančios ir nigeriečio valdomos UAB „Femur“ – sąskaitą. Paaiškėjo, kad tai sukčių, įsilaužusių į bendrovių el. paštus ir apsimetusių tiekėjų atstovais, pinklės, o įmonė Kaune – tiesiog tarpinė stotelė šimtatūkstantinėms sumoms pradanginti.
Abiola Oluwole Awe
Abiola Oluwole Awe / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kauno apygardos teisme buvo nagrinėjama gana didelės apimties – sudaro 13 tomų, pagal savo pobūdį sudėtinga byla, kurios epicentre atsidūrė išsiskyręs, aukštąjį išsilavinimą įgijęs, maisto pristatymo kurjeriu dirbantis bei Portugalijoje gyvenantis (kurį laiką prieš tai gyveno ir Lietuvoje) Nigerijos pilietis Abiola Oluwole Awe.

Jis sulaukė kaltinimų dėl sukčiavimo, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo ir neteisėtos juridinio asmens veiklos.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Abiola Oluwole Awe
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Abiola Oluwole Awe

Kiti sukčiai nenustatyti

Remiantis bylos medžiaga, nuo 2017 m. spalio būdamas realios ūkinės veiklos nevykdančios, Kaune registruotos įmonės „Femur“ direktoriumi, 2020 m. rugpjūtį, veikdamas kartu su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais asmenimis, Abiola Oluwole Awe susitarė, kad ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas asmuo dviem užsienio (Nyderlandų ir Belgijos) bendrovėms išsiųs elektroninius laiškus su žinomai melagingais duomenimis apie šių įmonių prekių tiekėjų atsiskaitomųjų sąskaitų pasikeitimą, nurodydamas atsiskaitymui „Femur“ priklausančią sąskaitą, esančią Kauno kredito unijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius