Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sulaikyta grupuotė, įtariama sudeginusi turto už ketvirtį milijono litų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai sulaikė grupę asmenų, kurie įtariami pagal užsakymą sunaikinę didelės vertės svetimą turtą.
Nusikaltimo užsakovo namuose rastas revolveris ir narkotinių (psichotropinių) medžiagų.
Nusikaltimo užsakovo namuose rastas revolveris ir narkotinių (psichotropinių) medžiagų.

Be minėtųjų nusikaltimų inkriminavimo, vienam iš sulaikytųjų įteikti įtarimai dėl kūno sužalojimo, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo. Įtariama, kad pernai vieną rugpjūčio dieną, anksti ryte, kaltininkai apipylė benzinu ir padegė vienos uostamiesčio bendrovės teritorijoje stovėjusius sunkvežimius-betono maišykles „Iveco“ ir „Mercedes Benz“. Gaisro metu turtas sunaikintas nepataisomai, bendrovei padaryta apie 230 tūkst. Lt turtinė žala.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyti ne tik tiesioginiai nusikaltimo vykdytojai, bet ir galimas padegimo užsakovas. Įtariama, kad padegimą už piniginį atlygį užsakė 1978 metais gimęs klaipėdietis. Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai sulaikė keturis, įtariama, tiesiogiai nusikaltimą įvykdžiusius asmenis. Visi jie anksčiau teisti, niekur nedirba. Be to, vienam kaltininkui įteikti įtarimai dėl ginkluoto užpuolimo, kurio metu nukentėjusiajam buvo sužalota galva ir veidas, peršautos kojos. Kratos pas įtariamąjį metu policijos pareigūnai surado revolverį su 9 šoviniais. Pareigūnai įtaria, kad šis susidorojimas susijęs su neteisėta narkotinių (psichotropinių) medžiagų apyvarta.

Teisėsaugininkų duomenimis, įtariamasis Klaipėdos mieste taip pat platino narkotines (psichotropines) medžiagas. Tiesiogiai bendrininkams vadovavęs įtariamasis, kiti kaltininkai, taip pat ir įtariamas padegimo užsakovas, buvo suimti, vėliau jiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už svetimo turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu arba išardant ar sugadinant įrenginį ar agregatą, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba didelės vertės svetimo turto sunaikinimą numatomas areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatomas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų. 
 

VIDEO: Klaipėdoje baigtas tyrimas dėl sunkvežimio padegimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius