Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sulaikyta rekordinė kvepalų kontrabanda (nuotraukos)

Muitinės kriminalistai konfiskavo jūrinį konteinerį, kuriame slėpta 12–13 tonų žinomų gamintojų „Armani“, „Boss“, „Lacoste“, „Versace“, „Chanel“ kvepalų.
Sulaikyta kvepalų kontrabanda
Sulaikyta kvepalų kontrabanda / Muitinės kriminalistų nuotr.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Vaidotų geležinkelio postо padalinyje, Vilniuje, sulaikyto jūrinio konteinerio iš Jungtinių Arabų Emyratų (JAE).

Deklaravę, kad įveža devynias tonas baldų aptaisų, 4 tonas skėčių, elektros prietaisų ir pan., vežėjai jūriniame konteineryje iš tikrųjų gabeno 12–13 tonų žinomų gamintojų kvepalų.

Sulaikytų kvepalų kiekis ir vertė dar bus tikslinami. Be to, muitinės pareigūnai įtaria, kad sulaikyti kvepalai gali būti falsifikuoti.

Anot Lietuvos muitinės pareigūnų, tokio kiekio kvepalų kontrabandos jiems dar neteko sulaikyti.

Vienai Vilniuje registruotai įmonei (užsiimančiai būtiniausių prekių importu) skirtas krovinys iš Rygos krovininiu vilkiku į Vaidotų geležinkelio postą buvo atgabentas dar spalio 28 d.

Muitinei buvo deklaruota, kad iš JAE atkeliavusioje siuntoje (jūriniame konteineryje) – apie 9 tonos baldų aptaisų, beveik 4 tonos skėčių, taip pat įvairių elektros prietaisų, sintetinių audinių, pledų ir kt. Tačiau vos pravėrus konteinerį iškart buvo matyti, kad gabenama gerokai daugiau prekių, nes konteineris buvo pilnutėlis, nors, remiantis deklaracija, prekės turėjo užimti nedidelę jo dalį.

Muitinės kriminalistų nuotr./Sulaikyta kvepalų kontrabanda
Muitinės kriminalistų nuotr./Sulaikyta kvepalų kontrabanda

Muitinės prižiūrimame sandėlyje detaliai apžiūrėjus krovinį nustatyta, kad apie 90 proc. jo sudaro ne deklaruotos prekės, o įvairių rūšių žinomų gamintojų kvepalai: „Armani“, „Boss“, „Lacoste“, „Versace“, „Chanel“.

Pavyzdžiui, iš beveik 4 tonų muitinei deklaruoto skėčių krovinio konteineryje jų tebuvo vos keli padėklai, o deklaruotų 9 tonų baldų aptaisų nebuvo iš viso.

Preliminariais duomenimis (sulaikytos prekės dar tebeskaičiuojamos), į Lietuvą tokiu būdu mėginta nelegaliai įvežti 12–13 tonų kvepalų.Su tokiu kvepalų kontrabandos kiekiu dar neteko susidurti...

Muitinės pareigūnams kol kas sudėtinga įvertinti, kiek gali kainuoti sulaikyti kvepalai – su tokiu kvepalų kontrabandos kiekiu dar neteko susidurti. Be to, pareigūnai įtaria, kad dalis sulaikytų prekių gali būti suklastotos.

Vis dėlto neabejojama, kad sulaikytų prekių vertė viršija 250 MGL, tad MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 22 str. 1 dalį (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką) 199 str. 1 d. (Kontrabanda) ir 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

Muitinės pareigūnai primena, kad tokio pobūdžio produktai (tualetinis vanduo, kvepalai, t. y. kurių sudėtyje yra etilo alkoholio) taip pat apmokestinami akcizo tarifu, kuris priklauso nuo produktuose esančios alkoholio koncentracijos.

Tyrimas tęsiamas, rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos atstovo ryšiams su visuomene Gedimino Kulikausko pirmadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius