Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sulaikyti Kauno rajone ant upės kranto „naminukę“ virę vyrai

Kauno apskrities policijos pareigūnai sulaukė pilietiškų gyventojų informacijos, jog galimai Kauno rajono Kuro kaime esančiame miško masyve, netoli Ovos upelio kranto, stovi įtartinas aparatas. Paaiškėjo, jog tai įranga, skirta „naminukei“ gaminti. Netrukus sulaikyti ir jos savininkai.
Ant upės kranto Kauno rajone aptikta „naminukės“ gamybos įranga
Ant upės kranto Kauno rajone aptikta „naminukės“ gamybos įranga / Kauno apskrities VPK nuotr.

Tikrinant gyventojų gautą informaciją, pareigūnai netoliese nurodytos vietos, sunkiai prieinamoje vietoje, aptiko įrenginį, galimai skirtą nelegalaus alkoholio distiliato gaminimui. Pareigūnai nustatė, kad naminės degtinės gaminimas vykdavo kas 10-15 dienų naktimis bei ankstyvais rytais, o pabaigus darbus, šis įrenginys būdavo išardomas, – informuoja Kauno apskrities policija.

Kauno apskrities VPK nuotr./Ant upės kranto Kauno rajone aptikta „naminukės“ gamybos įranga
Kauno apskrities VPK nuotr./Ant upės kranto Kauno rajone aptikta „naminukės“ gamybos įranga

Balandžio 27 d. Kauno apskrities pareigūnai apie 01 val. sulaikė du vyrus, gimusius 1963 ir 1968 metais, galimai begaminančius nelegalaus alkoholio distiliatą. Šalia taip pat rasta talpa su 25 litrais galimai jau pagamintos degtinės ir dar apie 30 litrų paruošto raugo tolimesniam naminės gaminimui.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo.

Už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius