-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikytos nelegaliai gabentos skalbimo priemonės ir cigaretės

Šventinį savaitgalį Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliųjų grupių Šiaulių ir Klaipėdos poskyrio pareigūnai iš reidų grįžo ne tuščiomis – sulaikyta be įsigijimo dokumentų gabentų skalbimo priemonių ir cigarečių su rusiškomis bei baltarusiškomis banderolėmis už beveik 5 tūkst. litų.
Muitininkai aptiko nelegaliai gabentus skalbimo priemones ir cigaretes.
Muitininkai aptiko nelegaliai gabentas skalbimo priemones ir cigaretes. / KTM nuotr.

Birželio 23 d. bendradarbiaujant su Šiaulių VPK Ekonominių nusikaltimų skyriumi buvo sulaikyta be įsigijimo dokumentų gabentų skalbimo priemonių „Trend“.

Šiaulių mieste buvo patikrintas automobilis „Mercedes Benz 308“, vairuojamas 1966 m. gimusio šiauliečio A.J. Minėtas pilietis gabeno nemažą kiekį skystų skalbimo priemonių ir skalbimo miltelių „Trend“ be prekių įsigijimo ar gabenimą patvirtinančių dokumentų. 289 kg skalbimo priemonių, įvertintų 950 litų, buvo sulaikyta, minėtam piliečiui surašytas protokolas. Už pažeidimą vyriškiui gresia 500–1500 Lt bauda ir gabentų prekių konfiskavimas.

Savo darbo nepamiršo ir kontrabandinių cigarečių gabentojai. Birželio 26 d. kelyje Šiauliai–Pasvalys muitinės pareigūnai sustabdė ir patikrino krovininį automobilį „Mercedes Benz 308“. Minėtą automobilį vairavęs 1965 m. gimimo Telšių gyventojas V.N. krovininio automobilio salone gabeno kontrabandinių cigarečių „Minsk Capital“ ir „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis bei „Saint George“ su rusiškomis banderolėmis už beveik 2 700 litų. Pareigūnai sulaikė 400 pakelių cigarečių, neteisėtai įvežtų iš trečiųjų šalių ir jų gabenimo priemonę – krovininį automobilį. Pažeidėjui gresia bauda nuo 5 tūkst. Lt iki 10 tūkst. Lt ir kontrabandinių prekių bei automobilio konfiskavimas.

Šeštadienį neteisėti cigarečių gabenimo atvejai nustatyti ir tarptautinėje jūrų perkėloje. Keltu „Liverpool Seaway“ į Švediją vykdami Lietuvos ir Latvijos piliečiai neteisėtai gabeno cigaretes, paženklintas rusiško pavyzdžio banderolėmis. Latvijos pilietis gabeno 70 pakelių „Bayron“ su rusiškomis banderolėmis, Lietuvos pilietis – 50 pakelių su baltarusiškomis banderolėmis. Beveik 900 litų įvertinti tabako gaminiai sulaikyti – pažeidėjams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius