Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sunkvežimio iš Lenkijos slėptuvėse – 42 dėžės su kontrabanda

Įprastai prasidėjęs muitininkų patikrinimas Lenkijos piliečiui pasibaigė ikiteisminiu tyrimu.
Muitininkų sulaikytas „Volvo“ sunkvežimis su priekaba
Muitininkų sulaikytas „Volvo“ sunkvežimis su priekaba / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Trečiadienio naktį Vilniaus teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patruliai Šalčininkų kelio poste iš Lenkijos piliečio atvairuoto sunkvežimio slėptuvių ištraukė 42 dėžes gabentų kontrabandinių cigarečių. Dėl įvykio muitinės kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Gegužės 25-osios naktį iš Baltarusijos į Šalčininkų kelio postą krovininiu automobiliu atvykusio Lenkijos piliečio M. S. muitinis patikrinimas prasidėjo įprastai – vairuotojas pareigūnams pateikė reikiamus dokumentus, o žodžiu deklaravo negabenantis prekių, kurių kiekis didesnis už nustatytas įvežimo normas ar kurioms taikomi draudimai ir apribojimai.

Apžiūrint transporto priemonę, muitininkams kilo įtarimas, kad dvigubos priekabos konstrukcijos gali būti pakeistos, tad sunkvežimis buvo nukreiptas į detalaus tikrinimo angarą nuodugniai apžiūrai.

Greit paaiškėjo, kad nuojauta patyrusių muitininkų neapgavo – priekabos šonuose jie aptiko įrengtas dvigubas sieneles, kur tvarkingomis eilėmis sudėtos kontrabandinės cigaretės. Iš viso slėptuvėje gabenta daugiau kaip 42 dėžės plonųjų „NZ Gold“, „NZ Black“ ir „Minsk“ cigarečių.

Tabako gaminių vertė – beveik 60 tūkst. eurų, pasakojama Vilniaus teritorinės muitinės vyriausiosios inspektorės ryšiams su visuomene Gintarės Bindokienės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Dėl kontrabandos gabenimo, pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Sunkvežimio vairuotojas sulaikytas dviem paroms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius