Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susikompromitavęs Kęstutis Kriščiūnas traukiasi iš Kauno vicemero posto

Pirmadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų sulaikytas ir vėliau teismo sprendimu mėnesiui suimtas Kęstutis Kriščiūnas trečiadienį sustabdė savo narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje, o ketvirtadienį nusprendė trauktis iš Kauno vicemero posto.
K.Kriščiūnas
K.Kriščiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Opozicijoje esančios partijos jau buvo pradėjusios inicijuoti interpeliaciją dėl susikompromitavusio politikos atstatydinimo iš svarbaus posto. Meras Andrius Kupčinskas tikisi, kad socialdemokratų frakcija susidariusią situaciją atsakingai apsvarstys ir pateiks savo sprendimą valdančiajai koalicijai. A.Kupčinskas tikisi, kad viskas paaiškės jau artimiausiame tarybos posėdyje, kuris turėtų įvykti sausio 26 d.

15min.lt primena, kad pirmadienį STT Kauno valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo sulaikė socialdemokratą 42 metų K.Kriščiūną, visuomeninę padėjėją Zitą Zalagėnaitą, Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių vadovus: Tomą Pilvinį („Panemunės butų ūkis“) ir Algimantą Puidoką („Automobilių stovėjimo aikštelės“).

Įtariama, kad neteisėtai buvo naudojamos savivaldybei priklausančių įmonių lėšos. Visų sulaikytųjų darbo vietose buvo atliktos kratos, krata atlikta ir Z.Zalagėnaitės gyvenamojoje vietoje. Kratų metu paimti tyrimui reikalingi dokumentai.

K.Kriščiūnas išsaugojo vicemero postą po pernai spalį įvykusio valdžios perversmo miesto savivaldybėje. Jis kuravo aplinkos gerinimo ir ekologijos sritis, ekonominę plėtrą ir investicijas, miesto ūkio klausimus, vykdė savivaldybės turto ir statybų priežiūrą, urbanistikos ir architektūros bei verslo skatinimo ir sąlygų verslo plėtrai sudarymo sritis.

Viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad K.Kriščiūnas sąskaitas už asmeninio automobilio remontą siųsdavo apmokėti savivaldybės įmonei „Automobilių stovėjimo aikštelės“, o jos vadovai pernelyg nesipriešino. Opozicijoje esantys politikai K.Kriščiūnui atvirai žeria įtarimus, kad jis galimai protegavo „Kauno tiltus“ Panemunės tilto rekonstrukcijos konkurse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius