-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp lauktuvių iš Ispanijos – narkotikai

Praėjusių metų gruodžio pabaigoje už didelio kiekio narkotinių medžiagų gabenimą, turint tikslą jas platinti, šešeriems metams laisvės neteko 41-erių Šiauliuose pastaruoju metu gyvenęs Vaidas Vaišvila. Vyrą dėl šios neteisėtos veiklos Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai sulaikė 2009 metų vasarį Šiaulių rajone, Kairių gyvenvietėje.
Kanapės
Kanapės. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių policijos pranešime, čia buvo sustabdyti du vienas paskui kitą važiavę automobiliai: tą pačią dieną Panevėžyje nupirktą VW Golf vairavo Vaidas Vaišvila, o VW Transporter – jo draugas Z.G. Pastarojo bagažinėje kriminalistai rado krepšį, kuriame tarp keturių vyno butelių, mandarinų, konservų ir alyvuogių skardinių buvo dvi sausainių „Tosta Rica“ pakuotės. Jas atidarę, pareigūnai sausainių neišvydo. Čia buvo sudėti keturi paketai su augalinės kilmės medžiaga.

Vėliau specialistai nustatė, kad tai – smulkintos kanapės. VW Transporter vairavęs Z.G. nurodė, jog krepšį su visu jame esančiu turtu į bagažinę įdėjo jo draugas Vaidas Vaišvila. Šis neneigė, kad kvaišalai priklauso jam.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad krepšys tik prieš pusantros valandos atkeliavo iš saulėtosios Ispanijos. Kaip teigia V.Vaišvila, jis į šią šalį važiuodavo dirbti sezoninių darbų. Juos dirbdamas, vyras išsiaiškino, kad Ispanijoje „žolė“ yra labai pigi, 1 jos gramas tekainuoja vieną eurą. Kadangi pats ją vartoja, tai, grįždamas į Lietuvą, visad jos parsiveždavo. Šįkart greit važiuoti į Ispaniją nesiruošęs V.Vaišvila nutarė kvaišalų parsisiųsdinti. Jis paprašė savo draugo Ispanijoje, kad šis suruoštų ir atsiųstų jam siuntinuką su ispaniškomis lauktuvėmis, tarp kurių įdėtų ir narkotikų.

Kadangi siuntinius gabenęs vairuotojas važiavo per Panevėžį, tai šiaulietis su draugu nutarė irgi patraukti į šį miestą, nes buvo ten išsirinkę automobilį VW Golf ir nutarė tos pačios išvykos metu jį nusipirkti. Įregistravę pirktąjį automobilį ir sulaukę atvežamo siuntinio, vyrai patraukė namo. Tik siuntinį kažkodėl V.Vaišvila įmetė ne į savo vairuojamą VW Golf, o į draugo vairuojamo automobilio bagažinę.

Pareigūnams stabdant šiauliečius, V.Vaišvila mobiliuoju telefonu akimirksniu susisiekė su savo drauge ir paprašė, kad ši kuo greičiau išmestų namuose esančias svarstykles ir polietileninius maišelius. Kriminalistams vis dėlto pavyko rasti šiuos daiktus – šiukšlių dėžėje. Manoma, kad šie daiktai buvo naudojami kanapėms dozuoti ir pakuoti. Tai leido daryti prielaidą, kad vyras kvaišalais prekiauja. Pats sulaikytasis šią prielaidą patvirtino, pripažindamas, jog dalį vežamų kanapių ruošėsi parduoti, kad padengtų jų įsigijimo kaštus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius