-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp zefyrų ir saldainių rasta beveik 900 tūkst. eurų vertės kontrabandinių cigarečių

Muitininkai sulaikė konditerijos krovinį – tarp zefyrų buvo rasta beveik 900 tūkst. eurų vertės kontrabandinių cigarečių, penktadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.
Muitinės nuotr. Kontrabanda
Muitinės nuotr. Kontrabanda

Kaip skelbiama, į Šalčininkų kelio postą krovininis automobilis „Scania“ atvyko spalio 21 dieną. Patikrinus paaiškėjo, kad tarp deklaruoto konditerijos krovinio, zefyrų ir marmeladinių saldainių, buvo primaišyta ir dėžių su nelegaliomis cigaretėmis.

Šios dienos vidurnaktį Šalčininkų kelio posto pareigūnai patikrino Baltarusijos piliečio vairuojamą krovininę transporto priemonę. Vairuotojas muitinės pareigūnams deklaravo negabenantis draudžiamų prekių ar prekių, už kurias jiems galėtų būti apskaičiuoti mokesčiai. Tačiau krovinį vizualiai patikrinusiems muitininkams kilo įtarimų, jog vežamomis prekėmis gali būti maskuojama kontrabanda.

Vilkiką patikrinus rentgeno kontrolės sistema, nustatyta, kad paletės su zefyrais tebuvo tik priedanga. Likusi mašinos dalis buvo pilna dėžių su baltarusiškomis cigaretėmis „NZ Gold“. Sulaikyta 200 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ siunta, kurios vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 828 tūkst. eurų.

Vairuotojas po apklausos buvo paleistas, skyrus kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą.

VIDEO: Tarp zefyrų rasta beveik 900 tūkst. eurų vertės kontrabanda

Dėl sulaikytos kontrabandos ikiteisminis tyrimas atliekamas Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 3-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius