-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragės rajone muitininkai sulaikė stambią cigarečių kontrabandą, aptiko falsifikuoto alkoholio gamybos „cechą“ (nuotraukos)

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai šeštadienį ir sekmadienį (spalio 2–3 d.) krėtė Tauragę ir Tauragės rajono gyvenvietes.
Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai spalio 2–3 d. krėtė Tauragę ir Tauragės rajono gyvenvietes.
Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai spalio 2–3 d. krėtė Tauragę ir Tauragės rajono gyvenvietes. / MKT nuotr.

Taurų kaime esančiame autoservise muitinės kriminalistai užklupo cigarečių kontrabandą kraunančius asmenis. Sulaikyti keturi vyriškiai ir apie pusė milijono litų vertės nelegalių rūkalų, teigiama MKT pranešime.

Tęsiant tyrimą Tauragės mieste aptiktas, įtariama, nelegalaus alkoholio gamybos centras, kuriame falsifikuoti rusiški alkoholiniai gėrimai.

Turėdami informacijos, kad Tauragės rajono Taurų kaime esančiame autoservise galimai sandėliuojama cigarečių kontrabanda, MKT pareigūnai šeštadienio rytą (spalio 2 d.) patikrino minėtą pastatą. Autoservise tuo metu darbavosi trys tauragiškiai: P.S., G. S. ir M.M. Jie perkrovė cigarečių dėžes iš mikroautobuso „Renault Master“ į „Volkswagen Caravelle“. Abi mašinos, kad aplinkiniai negalėtų lengvai pamatyti, kas būtent perkraunama, buvo pastatytos itin arti viena kitos.

Iš viso įvykio vietoje muitinės kriminalistai rado 142 dėžes (71 tūkst. pakelių) nelegalių rūkalų „Jin Ling“ su rusiškomis banderolėmis. Sulaikytos cigarečių kontrabandos vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 539 tūkst. Lt.

Visi trys vyriškiai buvo sulaikyti dviem paroms. Tęsiant tyrimą dėl šio įvykio tą pačią dieną Tauragėje buvo sulaikytas ir šio miesto gyventojas A.M.

MKT Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 d. (Kontrabanda).

Tęsiant tyrimą, kitą dieną buvo atliekamos kratos ir pačioje Tauragėje.

Atlikdami kratą Sodų gatvėje esančiame name muitinės pareigūnai rado nelegalaus alkoholio gamybos „cechą“. Turimais duomenimis, ten buvo falsifikuojami rusiški alkoholiniai gėrimai, brendis „Strayj Dub“ ir „Bastion“.

Minėto namo palėpėje ir ūkiniame priestate rasta filtravimo įranga, 30 litrų spirito ir 56 puslitriniai buteliai, kaip įtariama, suklastotų alkoholinių gėrimų.

Kad šis nelegalaus alkoholio „fabrikėlis“ aktyviai veikė, galima spręsti ir rastų daugybės butelių kamštelių, rusiškų alkoholinių gėrimų etikečių ir banderolių. Panašu, kad gėrimus jų gamintojai dar pagardindavo aromatiniu vonios aliejumi, mat šalia įrangos rasta ir šio aliejaus pakuočių.

Be to, ten pat aptikta geltona liemenė su užrašu „Policija“ – pareigūnai dar aiškinasi, kaip ji pakliuvo namo šeimininkams.

Tirdami spirito kontrabandos bylas, muitinės kriminalistai jau nebe pirmą kartą aptinka žinomų alkoholinių gėrimų falsifikatų, paprastai gaminamų iš denatūruoto lenkiško langų ploviklio mėginant pašalinti nuodingas priemaišas.

MKT atkreipia dėmesį, kad pastaruoju metu spaudoje pasirodę pranešimai apie turgavietėse aktyviai pardavinėjamą neva rusiškos degtinės kontrabandą, matyt, nėra visiškai tikslūs. Labai tikėtina, kad turgavietėse iš po skverno prekiaujama būtent aukščiau aprašytais rusiškos degtinės falsifikatais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius