-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 15 /09:32

Teismas atmetė prokuroro skundą – politikų papirkimu įtariamas R.Kurlianskis lieka laisvėje

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paskelbė sprendimą dėl prokuratūros prašymo suimti korupciniais nusikaltimais įtariamą koncerno „MG Baltic“ viceprezidentą Raimondą Kurlianskį. Teismas nepatenkino prokuroro Justo Lauciaus skundo. Šis sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.
Raimondas Kurlianskis apklaustas STT
Raimondas Kurlianskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prokurorai prašė teismo R.Kurlianskį suimti dviem mėnesiams, teigdami, kad laisvėje jis gali trukdyti tyrimui.

Tačiau teisėja Virginija Pakalnytė-Tamošiūnaitė sakė, kad suėmimui nėra pagrindo, nes įtariamasis tvirtais socialiniais ryšiais susijęs su Lietuva, turi šeimą, užima vadovaujančias pareigas.

Verslininkui toliau bus taikomas užstatas, namų areštas ir įpareigojimas nebendrauti su tam tikrais asmenimis, tarp jų ir su buvusiu liberalų lyderiu Eligijumi Masiuliu.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį atkreipė dėmesį, kad įtariamasis per dvi savaites nuo išėjimo iš Lukiškių nuo pareigūnų nepasislėpė ir neatsirado duomenų apie bet kokio poveikio ikiteisminiam tyrimui svarbiems asmenims darymą.

Teismas konstatavo, kad pilietis R.Kurlianskis yra ligotas, turtingas, užimantis aibę reikšmingų pareigų koncerne žmogus,– žurnalistams sakė prokuroras.

Prokuroras Justas Laucius po teismo posėdžio sakė, kad „teismas yra visada teisus“, o išdėstyti argumentai „teismų praktikoje turi teisę egzistuoti“.

„Teismas konstatavo, kad pilietis R.Kurlianskis yra ligotas, turtingas, užimantis aibę reikšmingų pareigų koncerne žmogus. Tai šios aplinkybės, kaip aš supratau iš teismo nutarties turinio, nusveria prokuroro argumentus, kuriais buvo prašyta dėl kardomosios priemonės pratęsimo“,– žurnalistams sakė prokuroras.

VIDEO: Prokuroras komentuoja teismo atmestą skundą suimti R.Kurlianskį: tai turės įtakos tyrimo taktikai

Jo advokatas teigė, kad R.Kurlianskis iki galo nesupranta jam pareikštų įtarimų ir kol kas parodymų nedavė.

VIDEO: Raimondo Kurlianskio advokato komentaras po posėdžio Vilniaus apygardos teisme

Generalinė prokuratūra norėjo apriboti galimybes trukdyti tyrimui

Generalinė prokuratūra prašė panaikinti Vilniaus miesto apylinkės teisėjo nutartį, kuria atmestas prokuratūros prašymas leisti pratęsti suėmimo terminą dviem mėnesiams.

Prokuroras J.Laucius sakė, kad apylinkės teismo nutartis nepratęsti suėmimo yra neteisėta ir nepagrįsta, duomenų skirti suėmimą yra pakankamai.

Teisėsauga įtaria, kad jis perdavė 106 tūkst. eurų kyšį tuometiniam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui ir 25 tūkst. eurų kyšį Darbo partijos atstovui Seime Vytautui Gapšiui.

Pateiktame skunde taip pat prašyta teismo leisti pratęsti įtariamajam suėmimo terminą dviem mėnesiams, šį terminą skaičiuojant nuo tos dienos, kai Vilniaus apygardos teismas priimtų savo sprendimą.

„Skundą pateikusio prokuroro manymu, dabar sunkiais nusikaltimais įtariamam asmeniui skirtos kardomosios priemonės yra nepakankamos siekiant užtikrinti jo dalyvavimą baudžiamajame procese, apriboti galimybes trukdyti tyrimui, daryti poveikį su tyrimu susijusiems asmenims ar sunaikinti, paslėpti ikiteisminiam tyrimui reikšmingus daiktus“, – rašoma prokuratūros pranešime.

R.Kurlianskis įtariamas papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi. Teisėsauga įtaria, kad jis perdavė 106 tūkst. eurų kyšį tuometiniam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui ir 25 tūkst. eurų kyšį Darbo partijos atstovui Seime Vytautui Gapšiui.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius