Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas dar nesiryžo skelbti, kokia kompensacija priklauso žuvusio sirgaliaus tėvams, kurie iš valstybės prašo milijono

Lietuvos apeliacinis teismas (LAT) paskelbė, kad klaipėdiečių Lučiūnų šeimai iš valstybės priteistos kompensacijos dydį nėra taip lengva nustatyti.
Vidmantas Lučiunas
Žuvusio sirgaliaus tėvas V.Lučiūnas kaskart į teismo posėdžius specialiai atvyksta iš Klaipėdos. Šiandien nieko nauja jis neišgirdo. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Futbolo sirgalius 22 metų Arūnas Lučiūnas žuvo, kai policininkai tramdė įsismarkavusius jaunuolius po futbolo rungtynių tarp Maskvos „Spartak” ir uostamiesčio „Atlanto” komandų 2004-ųjų metų vasarą.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, A.Lučiūno tėvai daug metų ieško teisybės teismuose, kur nagrinėjamos dvi bylos.

Pirmoji byla yra dėl kompensacijos už melagingą informaciją, paviešintą iškart po A.Lučiūno mirties. Ši byla, kur Lučiūnų šeimą ėmėsi ginti garsus advokatas Kęstutis Čilinskas, šiuo metu yra Vilniaus apygardos teisme. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vidmantas Lučiunas
Žuvusiojo tėvą palaikyti šiandien į teismą atvyko vos vienas vyrukas. 

Tuo tarpu kitoje byloje Lučiūnai padavė Lietuvos valstybę į teismą už tai, kad  kad po daugybės tyrimų per  puspenktų metų jiems nebuvo atsakyta, kas konkrečiai nužudė jų sūnų Arūną. Šioje byloje Lietuva yra atstovaujama Vidaus reikalų ministerijos bei Generalinės prokuratūros.

Pagal Policijos veiklos įstatymą, už policininkų padarytą žalą atsako Lietuva, todėl tėvai iš valstybės reikalavo materialinės ir neturtinės žalos atlyginimo – iš viso apie milijono litų. Tačiau Vilniaus apygardos teismas už tyrimo vilkinimą praėjusį rudenį  Lučiūnams priteisė tik po 10 tūkst. litų. Dar 1000 litų V.Lučiūnui priteistas kaip turtinės žalos atlyginimas. „Tik nugraužtą kaulą numetė“,  – tąsyk nuoskaudos neslėpė sirgaliaus tėvas, todėl ir buvo apskundęs šį sprendimą LAT.

Pirmadienį LAT teisėjai vietoj sprendimo šioje byloje pranešė, kad norėdami nesuklysti, jie privalo geriau įsigilinti į šią istoriją. Teismas atidėtas iki gegužės mėnesio pabaigos. LAT teisėjų manymu, byloje dar būtina apklausti Policijos departamento atstovą, be to, reikia išsikviesti ir A.Lučiūno mirties aplinkybes galintį įvertinti teismo medicinos ekspertą.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius