Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas iš namų iškeldino 9 metų mergaitę nuskriaudusį patėvį

Ukmergės rajono apylinkės teismas priėmė nutartį, kuria iš namų iškeldino sugyventinės 9 metų dukrą nuskriaudusį vyrą.
Policija
Policija / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Trečiadienį prie taksi vairuotojo priėjo mergaitė. Ji pasiskundė, kad ją nuskriaudė mamos draugas. Taksi vairuotojas iškvietė policiją.

Pasak policijos, mergaitė pranešė, kad antradienio vidurnaktį namo kieme, motinos sugyventinis 25 metų V.K. du kartus vytele sudavė per veidą, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą.

V.K. nustatytas 0,37 promilių girtumas.

„Jis teismo nutartimi iškeldintas“, – BNS sakė Ukmergės rajono policijos komisariato atstovė Asta Krogertienė.

Gruodžio 15 dieną sukako dveji metai, kai Lietuvoje galioja Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas. Per šį laiką pareigūnai gavo daugiau nei 35 tūkst. pranešimų apie smurtą šeimose.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla BNS yra sakęs, kad vis labiau pastebimas visuomenės pilietiškumas ir nepakantumas smurtui – pastaruoju metu didžioji dalis pranešimų gaunama ne iš nukentėjusiųjų, bet ir pašalinių asmenų.

2011 metai įsigaliojusiame Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatyme numatyta galimybė smurtautoją iškeldinti iš namų ir uždrausti jam kontaktuoti su smurtą patyrusiu asmeniu. Įstatymas numato, kad policijos pareigūnai ikiteisminį tyrimą privalo pradėti ir tuomet, kai nėra aukos raštiško pareiškimo. Anksčiau pareigūnai tvirtino esantys bejėgiai kovoti su smurtu šeimose, nes neturėjo teisės imtis priemonių, jei nebūdavo aukos raštiško skundo, o ir trumpam sulaikyti smurtautojai paleisti iš areštinės grįždavo į bendrus su auka namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius