-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas leido suimti dvi iš keturių moterų, įtariamų surengus egzekuciją neįtikusiai nuomininkei

Karštu lygintuvu ir kitomis drastiškomis priemonėmis su neįtikusia nuomininke kovojusios moterys laiką iki teismo leis už grotų.
Įtariamosios R.B. (kairėje) ir R.M. teisme
Įtariamosios R.B. (dešinėje) ir R.M. teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Antradienį priešpiet pareigūnai Vilniuje į teismą atvežė dvi antrankiais surakintas moteris, įtariamas surengus egzekuciją vienai vilnietei.

Prokuratūra prašė suimti įtariamąsias trims mėnesiams.

Kaip jau skelbė 15min.lt, sekmadienį apie 5.30 val. į Vilniaus ligoninę iš sostinės Žaliųjų ežerų gatvės pristatyta ir dėl nosies, galvos sumušimų bei veido ir plaštakų nudegimų gydoma ambulatoriškai Ž.S. (gimusi 1988 m.).

Abi įtariamosios kaltinamos pagal Baudžiamojo kodekso 138-ąjį straipsnį dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Šio straipsnio 2 dalies 6-asis punktas numato, kad tas, kad nesunkiai sužalojo ar susargdino žmogų, elgdamasis itin žiauriai ar kankindamas, baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Kai asmeniui gresia tokia gana griežta bausmė, ikiteisminio tyrimo metu teismas turi teisę skirti įtariamajam griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Tenkinęs prokuratūros prašymą iš dalies, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Arūnas Budrys leido suimti įtariamąją R.B. vienam mėnesiui. 

Toks pats laisvės atėmimo terminas skirtas ir kitai įtariamajai R.M.

Nukentėjusioji yra paaiškinusi, kad šeštadienį apie 17 val. Vilniuje, Birutės gatvėje, nuomojamame bute, ją sumušė bei įkaitintu lygintuvu sužalojo trys moterys, kurios vėliau ją automobiliu nuvežė į mišką ir paliko.

Netrukus dėl šio įvykio įtariamosios R.M. (gimusi 1979 m.), E.B. (gimusi 1982 m.), R.B. (gimusi 1966 m.) ir A.B. (gimusi 1984 m.) buvo uždarytos į areštinę.

Portalo 15min.lt žiniomis, vienos suimtosios dukra turėjo nuomininkę, kurią norėjo iškraustyti. Geranoriškai dėl to susitarti nepavyko. Gali būti, kad nuomos santykiai buvo sprendžiami necivilizuotai ir dėl to, kad būstas buvo nuomojamas neteisėtai.

Su užsispyrusia nuomininke esą nutarė rimtai pasišnekėti šeimininkės motina su bičiule.

Bandymas išspręsti ūkinius reikalus drastiškomis priemonėmis baigėsi baudžiamosios bylos iškėlimu, ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Dėl sulaikytųjų E.B. ir A.B. prokurorai į teismą nesikreipė, tyrimo metu joms gali būti skirtos kitos, švelnesnės kardomosios priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius