Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismas leido Šviniui bendrauti su Tauragės politikais

Prieštaringai vertinamam Tauragės verslininkui 40-mečiam Arūnui Pukeliui, pravarde Švinius, pavyko nusikratyti kai kurių Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymo pančių.
Arūnas Pukelis
Arūnas Pukelis / Valdo Kopūsto/Scanpix nuotr.

Turėdami duomenų, kad A.Pukelis priklauso organizuotai grupuotei ir gali vykdyti sunkius nusikaltimus, Tauragės pareigūnai birželį kreipėsi į teismą. Prašyta jam pusmetį taikyti Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą.

Tauragės teismas tada uždraudė A.Pukeliui bendrauti su 28 asmenimis: nusikalstamo pasaulio atstovais, verslininkais ir kai kuriais Tauragės politikais, rašo „Lietuvos rytas.“

 Į sąrašą buvo įtrauktas Tauragės rajono meras liberalcentristas Robertas Piečia, jo pavaduotojas socialdemokratas Pranas Petrošius, mero patarėjas Sigitas Kancevyčius, tarybos narys Jonas Dungveckis. Pastarojo vadovaujamoje įmonėje A.Pukelis turi akcijų.  „Tokiu teismo apribojimu politikai saugomi, kad neįsiveltų į komunikabilaus Šviniaus pinkles. Galima netgi taip pasakyti – į nusikalstamą veiklą. Politikams duodame signalą, kad bendravimas su šiuo verslininku netaptų kokia nors bėda“, – kalbėjo Tauragės vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Eugenijus Motiekaitis, kai teismas patenkino teisėsaugininkų prašymą. Tačiau Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad pareigūnai pateikė nepakankamai duomenų, kad negalimi jokie A.Pukelio ryšiai su politikais. Jie buvo išbraukti iš sąrašo.

Klaipėdos teismas nutarė, kad Tauragės teismas, išnagrinėjęs įslaptintą informaciją apie A.Pukelio nusikalstamą veiklą, priėmė paviršutinišką nutartį, neįsigilinęs į kiekvieno asmens santykius su A.Pukeliu.  Teismas iš sąrašo išbraukė ir dalį verslininkų, nes esą negalima riboti A.Pukelio darbo ir verslo ryšių.

Sąraše liko 15 asmenų, su kuriais A.Pukelis negali bendrauti nei tiesiogiai, nei per kitus asmenimis, nei techninėmis ar kitomis priemonėmis. Tarp jų - su kontrabanda siejamais broliais Robertu ir Gediminu Griniais, bendrovės "Hermis Capital" akcininkais Nerijumi Dagiliu ir Titu Sereika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius