-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nubaudė nelegaliai „eBay“ prekiavusį panevėžietį

Panevėžio apygardos teismas paskelbė nuosprendį panevėžiečiui, kuris nelegaliai prekiavo internetu ir nesumokėjo valstybei mokesčių. Vyras pripažintas kaltu nuslėpęs daugiau kaip 68 tūkst. litų mokesčių, neteisėtai naudojęsis savo draugų vardu atidarytomis sąskaitomis banke ir banko kortelėmis ir nusikalstamu būdu legalizavęs įgytą turtą ir pinigus.
„Ebay“
„Ebay“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę teismas paskelbė, kad už padarytus nusikaltimus E.Ž. skiriama subendrinta bausmė – 13 tūkst. litų bauda. Teismo sprendimu, areštuotas kaltinamojo turtas – automobilis „Audi S8“ ir piniginės lėšos (27 tūkst. litų) perduoti Valstybinei mokesčių inspekcijai žalai dėl nesumokėtų mokesčių padengti.

Pasak teismo pranešimo, E.Ž. 2008 – 2011 metais per internetinę prekybos sistemą „eBay“ prekiavo padėvėtų mašinų detalėmis, vaizdo ir garso įranga, navigacine automobilių technika. Už įsigytas prekes pirkėjai pervesdavo pinigus kaltinamajam į jo draugų banko sąskaitas. Prisijungimo duomenis prie šių sąskaitų turėjęs E.Ž., siekdamas nuslėpti nusikalstamu būdu įgytas lėšas, atlikdavo pinigų pervedimus iš vienos sąskaitos į kitą ir paimdavo grynuosius iš bankomatų.

Savo kaltę dėl nusikalstamos komercinės veiklos, mokėjimo instrumentų neteisėto įgijimo ir panaudojimo kaltinamasis pripažino.

Spręsdamas bausmės skyrimo klausimą teismas pažymėjo, kad E.Ž. padarytos nusikalstamos veikos priskiriamos apysunkių ir sunkių nusikaltimų kategorijoms.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į E.Ž. atsakomybę lengvinančią aplinkybę, į tai, kad vyras anksčiau neteistas, dirba, charakterizuojamas teigiamai. Teismas įvertino ir tai, kad E.Ž. atlygino dalį padarytos žalos, o likusią nesumokėtą mokesčių sumą susitarė mokėti dalimis.

Nuosprendis nėra galutinis ir per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius