Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas pakartotinai nubaudė mokesčių vengėjus

Prieš metus Klaipėdos miesto apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu pripažinti kaltais dėl nesunkių turtinių bei finansinių nusikaltimų trys iš penkių piniginėmis baudomis nuteistų asmenų teismo sprendimą apskundė, tačiau šiandien Klaipėdos apygardos prokuratūros baigtą baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas vėl priėmė apkaltinamąjį nuosprendį ir kaltininkams skyrė tas pačias pinigines baudas.
Pinigai
Svarstyklės / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

UAB „Lėdis“ administratorė buvo kaltinama su dar dviem asmenimis, kurių atžvilgiu teismo baudžiamasis įsakymas jau įsiteisėjo, 2008 m. imitavusi fiktyvų prekių pirkimą iš kitos bendrovės ir taip pasisavinusi per 20 tūkst. litų bei, suklastojus PVM sąskaitas – faktūras, į valstybės biudžetą nesumokėjusi per 9 tūkst. litų privalomų mokesčių. Už tai jai teismas skyrė 70 MGL dydžio (9100 Lt ) baudą.

Už aplaidų apskaitos tvarkymą bendrovės „Lėdis“ direktorius, administratorės sutuoktinis, turės sumokėti 30 MGL dydžio (3900 Lt) baudą, o juridiniam asmeniui – pačiai bendrovei paskirta 120 MGL dydžio (15 600 Lt) bauda.

„Praėjusiais metais šį ikiteisminį tyrimą baigėme teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydami teismo kaltininkams už nesunkias nusikalstamas veikas skirti pinigines baudas. Du iš nuteistųjų asmenų su priimtu teismo baudžiamuoju įsakymu sutiko, baudas jau sumokėjo, o sutuoktiniai bei jų valdoma bendrovė sprendimą apskundė, todėl antrąkart bylą teko nagrinėti jau teismo posėdyje. Tačiau šios dienos priimtas apkaltinamasis teismo nuosprendis UAB „Lėdis“ vadovų bei pačios bendrovės atžvilgiu tik patvirtino mūsų ankstesnių kaltinimų pagrįstumą, ir kaltininkams vis tiek teks sumokėti teismo skirtas pinigines baudas“, – ne dėl prokurorų kaltės užtrukusį nesudėtingos bylos teisminio nagrinėjimo procesą pakomentavo valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Linas Kiaurakis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius