Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 12 /16:14

Teismas paleido kūdikį į šulinį įmetusią motiną, jai skirtas namų areštas

Marijampolės teisme – akibrokštas. Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas teismo prašė trečiadienį savo septynių mėnesių kūdikį į šulinį įmetusią motiną suimti maksimaliam terminui – trims mėnesiams, tačiau teismas nutarė, kad ji savo vaiką nužudyti norėjusi motina už grotų neturi likti nė vienos dienos ir atsisakė ją suimti. Moteriai skirtas namų areštas.
Marijampolės teisme
Įtariamoji motina vedama iš Marijampolės teismo / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Kūdikis

Trečiadienį Šakių rajono Papartynų kaime kūdikį į šulinį įmetusi 19-metė motina ketvirtadienį buvo apklausta Marijampolės teisme. Ji pasakojo, kad 4 dienas vartojo rožines tabletes, kurias jai neva parūpino draugė.

19-metė įtariamoji neslėpė sąmoningai siekusi atsikratyti kūdikio, nes nenorėjo jo auginti. Tačiau vos įmetusi kūdikį į šulinį ji atsitokėjo ir nubėgusi apie tai pranešė artimiausiam kaimynui. Šis išgriebė vaiką ir jį sušildė. Dabar mažylis gydomas Marijampolės ligoninėje ir jaučiasi gerai.

Prokuratūra prašė leidimo motiną laikyti suimtą bent 3 mėnesius, tačiau Marijampolės teismas penktadienį paskelbė, kad atsisako įtariamąją suimti.

Prokuroras iš karto pateikė teismui prašymą skirti kitas kardomąsias priemones – įsipareigojimą gyventi skyrium nuo nukentėjusiojo ir namų areštą. Marijampolės rajono apylinkės teismas nusprendė skirti Šakių rajono gyventojai namų areštą.

Teismo vertinimu, suėmimas būtų per griežta kardomoji priemonė. Jo buvo prašoma dviem motyvais: įtariant, kad K.A. slėpsis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokurorų ir teismo bei darys naujus nusikaltimus.

„Prokurorų prašomi pagrindai yra formalaus pobūdžio, – Nacionalinės teismų administracijos pranešime cituojama teisėja Aksinija Žemantauskienė. – Atsižvelgiant į teismų praktiką vien tik nusikalstamos veikos sunkumas nėra pagrindas skirti pačią griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Šiuo atveju analizavau įtariamosios asmenybę nusikalstamos veikos kontekste ir suėmimo neskyriau“.

Įtariamoji privalės būti namuose nuo 21 iki 7 valandos.

Prokuroras A.Kiuršinas teigė, kad moteris prisipažino siekusi kūdikį nužudyti, nes nenorėjo jo auginti. Aiškios priežasties ji nenurodė, tačiau, A.Kiuršino teigimu, susidėjo „finansiniai, emociniai ir medicininiai motyvai“.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Baudžiamojo persekiojimo 1-jo skyriaus prokuroras Andrius Kiuršinas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Baudžiamojo persekiojimo 1-jo skyriaus prokuroras Andrius Kiuršinas

„Apie būseną negaliu spręsti, aš nesu teismo psichiatras. Ji iš esmės prisipažino padariusi šią nusikalstamą veiką, sako, kad gailisi. Ji teigia, kad ji tą vaiką norėjo nužudyti, nes nenorėjo jo auginti“, – kalbėjo prokuroras.

Kol kas įtariamajai nepaskirta psichiatrinė ekspertizė, tačiau prokuroras teigia inicijuosiantis teismo psichiatro konsultaciją. Priklausomai nuo jo išvadų, bus sprendžiama dėl stacionarinės arba ambulatorinės ekspertizės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius