Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 11 /12:40

Teismo verdiktas: Andrius Kubilius neapšmeižė Ramūno Karbauskio

Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė Seimo opozicijos lyderiui Andriui Kubiliui palankų sprendimą civilinėje byloje, kurioje buvo nagrinėjamas ieškovų Ramūno Karbauskio ir UAB „Agrokoncernas“ ieškinys. R.Karbauskis pareiškė, kad teismo sprendimą skųs.
Ramūnas Karbauskis padavė į teismą Andrių Kubilių.
Ramūnas Karbauskis padavė į teismą Andrių Kubilių. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„R. Karbauskis skundėsi teismui, kad aš jį apšmeižiau, kalbėdamas apie jo politines iniciatyvas bei jo verslą ir sąsajas su Rusijos minkštosiomis galiomis. Teismas pripažino, kad R. Karbauskis, kreipdamasis į teismą dėl šmeižto, buvo neteisus“, – pranešime žinaisklaidai cituojamas A.Kubilius.

Apie Rusijos minkštųjų galių įtaką buvo kalbama šių metų vasario 7 d. seminare „Modernios Lietuvos kūryba: Minkštoji Rusijos sulaikymo strategija“.

R.Karbauskiui ir UAB „Agrokoncernas“ šioje byloje atstovavęs advokatas Žygimantas Pacevičius pareiškė, kad teismo sprendimas bus skundžiamas.

„Gerbiame teismo sprendimą, tačiau matome, jog teismas neatsižvelgė ir nepasisakė dėl daugelio mūsų argumentų, neįvertino svarbių bylos faktinių aplinkybių, ginčo publikacijų konteksto bei teiginių tarpusavio ryšio. Šios priežastys lėmė neteisingo ir nepagrįsto teismo sprendimopriėmimą. Todėl klientas ketina jį skųsti“, – teigia Ž.Pacevičius.

R.Karbauskis tikina, jog, nepaisant sprendimo ieškinį atmesti, džiaugiasi, kad bylos nagrinėjimo metu buvo nustatytos aplinkybės, įrodančios, kad „pastangos mane ir mano verslą susieti su kokiomis nors Rusijos „minkštosiomis galiomis“ tebuvo A.Kubiliaus viešųjų ryšių akcija, kuria siekta sukompromituoti politinį konkurentą, t.y. mane“. R.Karbauskis teigia, jog A.Kubilius teisme pripažino neturįs jokių įrodymų, jog R.Karbauskis veikia įtakojamas Rusijos. Konservatorių lyderis teismui teigė tik viešai pateikęs savo vertinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius