Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismui perduotas pareiškimas dėl melagingų parodymų davimo „Darbo partijos“ byloje

Antradienį Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas Vilniaus m. 2-osios apylinkės teismui perdavė pareiškimą su prašymu užbaigti procesą baudžiamuoju įsakymu, kuriuo buvusi Darbo partijos narė K. T. kaltinama davusi melagingus parodymus ikiteisminio tyrimo metu (Baudžiamojo kodekso 235 str. 1 d.).

Pasak Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimo ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Sauliaus Versecko, prieš trejus metus duodama parodymus kaip liudytoja vadinamoje „Darbo partijos“ byloje K. T. tvirtino, jog kasos išlaidų orderiuose yra ne jos parašas, o tik į jį panašus. Prieš apklausą kaltinamoji buvo įspėta dėl baudžiamosios atsakomybės už melagingų parodymų davimą. Vėliau specialistai nustatė, jog kasos orderiuose iš tiesų pasirašė K. T. Tą patį paliudijo ir tuo metu Darbo partijos iždininke dirbusi moteris. Kaltinamoji prisipažino padariusi nusikaltimą ir dėl to gailisi.

„Įstatymas už melagingų parodymų davimą numato viešuosius darbus, arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų“, – sako prokuroras S. Verseckas. Melagingus parodymus davusiai K. T. teismo prašoma kaltinamajai skirti 3 MGL (šiuo metu 390 Lt) dydžio baudą.

Pranešime spaudai teigiama, kad kaltinamoji sutinka su prokuroro sprendimu užbaigti procesą baudžiamuoju įsakymu, siūlomos baudos dydžiu ir pasižada ją sumokėti.

K. T. jau yra septintasis teismui perduodamas asmuo, melagingai liudijęs „Darbo partijos“ byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius