Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Telefoniniai sukčiai apgavo dvi pensininkes ir mažametį

Telefoniniai apgavikai pinigus ir daiktus iš patiklių gyventojų išviliojo jau seniai žinomais metodais.
Mobilusis telefonas
Patiklūs gyventojai vis dar tiki telefonu skambinančiais nepažįstamais žmonėmis. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Mažametis Pinigai

Pirmadienį apie  18 val. į policiją kreipėsi 84-erių klaipėdiškė ir pranešė, kad jai į namus tądien paskambino ir anūku prisistatė vienas vaikinas. Jis prašė pinigų, nes įvykdė nusikaltimą, ir  niekam apie tai nesakyti.  Pensininkė patikėjo skambinusiu vaikinu ir prie Mogiliovo gatvėje esančio namo nepažįstamam vyriškiui atidavė 850 litų.  Vėliau ji sužinojo, kad anūkas jai  neskambino ir jokio nusikaltimo nepadarė.

Į panašią situaciją pakliuvo kita Klaipėdos miesto gyventoja. 77-erių moteris policijos pareigūnams pasakojo, kad dar liepos 15 dieną jai paskambino vyras ir reikalavo pinigų, neva jos anūkas užsienyje per avariją sužalojo žmogų. Po pusvalandžio į Mogiliovo gatvėje esantį pensininkės butą atėjo vyriškis ir jam ši atidavė  9 000 litų. Vėliau ji suprato buvusi apgauta telefoninio sukčiaus.

Pirmadienį nuo telefoninių sukčių nukentėjo ir mažametis. Ginduliuose gyvenantis vyras kreipėsi į policiją ir pranešė, kad apie 13 val. telefonu paskambino, o vėliau į namus atėjo kažkokie vyrai ir iš septynerių metų sūnaus išviliojo namie laikomus auksinius papuošalus, fotoaparatą bei pinigų. Sukčiai vaiką įtikino, kad jo mama įvykdė nusikaltimą.  Nuostolis – 11 613 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius