-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių statybų bendrovės direktorius su buhaltere pridarė 1,2 mln. eurų žalos kreditoriams

Baigtas tyrimas dėl sąmoningo įmonės privedimo prie bankroto, baudžiamoji byla iš FNTT perduota nagrinėti Telšių rajono apylinkės teismui.
Smegenys
Eurai / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apygardos valdyba, vadovaujant Šiaulių apygardos 2-ojo Baudžiamojo persekiojimo skyriui, baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame vienos Telšių statybų bendrovės direktorius ir vyriausioji finansininkė kaltinami nusikalstamu įmonės bankrotu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Per pusantrų metų įtariamieji, veikdami bendrininkų grupėje, savo veiksmais nulėmė įmonės bankrotą ir padarė didelę, daugiau kaip 1,2 milijono eurų turtinę žalą kreditoriams.

Direktoriui ir finansininkei pareikšti civiliniai ieškiniai, kurie siekia 806 tūkst. eurų, o siekiant juos užtikrinti, laikinai apribota nuosavybė į 54,3 tūkstančio eurų vertės bendrovės vadovo turtą.

Ikiteisminį tyrimą atlikę tyrėjai nustatė, kad vyriausioji įmonės finansininkė, vykdydama direktoriaus nurodymus, apgaulingai tvarkė įmonės buhalterinę apskaitą. Į buhalterinės apskaitos dokumentus ji įrašė tikrovės neatitinkančius duomenis apie įmonės gautas pajamas už daugiau nei 248 tūkstančius eurų ir apskaitoje neatvaizdavo beveik 382 tūkstančių eurų įmonės kreditorinių įsiskolinimų Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai.

Dėl šios priežasties negalima iš dalies nustatyti bankrutavusios įmonės turto, nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų dydžio.

Tuo pačiu laikotarpiu statybų įmonės direktorius, žinodamas apie sunkią valdomos įmonės ekonominę padėtį, nemokumą ir akivaizdžiai gresiantį bankrotą, siekdamas išvengti įsipareigojimų kreditoriams, sudarinėjo įmonei nenaudingus sandorius.

Tyrimo metu surinkti duomenys rodo, kad įmonės turtas, kuris galėjo būti panaudotas jos skoloms padengti, nepateisinamai pigiai buvo parduotas dviem Telšių įmonėms.

Vienoje iš jų įtariamasis šiuo metu eina direktoriaus pavaduotojo pareigas. Įmonės administracinį pastatą su inžineriniais statiniais direktorius pardavė pusantro karto pigiau, o įmonei priklausiusią statybinę techniką – net beveik penkis kartus pigiau nei vidutinė jų rinkos vertė. Tokiais savo veiksmais direktorius padarė didelę turtinę žalą valdomai įmonei ir jos kreditoriams.

Už padarytas nusikalstamas veikas įtariamiesiems gresia bauda arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Jiems taip pat pareikšti civiliniai ieškiniai, kurių bendra vertė siekia beveik 806 tūkstančius eurų, o siekiant juos užtikrinti, laikinai apribota nuosavybė į 54,3 tūkstančio eurų vertės bendrovės direktoriui priklausantį turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius