Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Traukinyje aptikę cigarečių kontrabandą, muitininkai išlaipino ir traukinio palydovą

Kenos geležinkelio poste muitinės pareigūnai, bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnyba, keleiviniame traukinyje Mogiliovas – Vilnius aptiko nelegaliai gabenamų rūkalų daugiau kaip už 133 tūkst. litų. Šiais metais tai pirmas kartas, kai traukinyje aptinkamas toks didelis kontrabandinių cigarečių kiekis.
Kontrabandinės cigaretės traukinyje
Kontrabandinės cigaretės traukinyje / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus teritorinė muitinė, muitininkai, nuodugniai patikrinę rytinį keleivinį traukinį Mogiliovas – Vilnius, 3-iojo, 4-ojo ir 5-ojo vagonų lubose įrengtose slėptuvėse aptiko didelius kiekius kontrabandinių cigarečių. Sulaikyta daugiau kaip 18 tūkst. pakelių įvairų pavadinimų cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Šio traukinio muitinis tikrinimas buvo atliktas išanalizavus išankstinę informaciją apie atvykstančių keleivių srautus bei asmenis, įlipančius į traukinius Baltarusijos pasienio stotyse, taip pat įvertinus tai, jog per šiuos metus šiuo maršrutu važiuojančiame keleiviniame traukinyje buvo nustatyti 27 akcizinių prekių gabenimo pažeidimai.

Atlikdami muitinį tikrinimą, pareigūnai atkreipė dėmesį į 3-iojo vagono lubas, kurios nepatyrusiam asmeniui nesukeltų jokio įtarimo. Tačiau įgudęs pareigūnų žvilgsnis užkliuvo už vos pastebimos pakitusios lubų konstrukcijos. Patikrinę įtarimų sukėlusias lubas, jose esančiose ertmėse pareigūnai aptiko stropiai užmaskuotą slėptuvę su kontrabandinėmis cigaretėmis. Panašiai užmaskuotos slėptuvės buvo įrengtos ir kitų dviejų vagonų lubose.

Po keleivių ir aptarnaujančio personalo apklausos iš traukinio pareigūnai išlaipino 5 įtartinus asmenis, tarp kurių buvo ir traukinio palydovas.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos BK 199 str. 1 d. (Kontrabanda) ir 199-2 str.1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis). Kaltininkams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius