Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys Biržų ir Šiaulių gyventojai stos prieš teismą už tai, kad aštuoniolikmetę Anglijoje bandė paversti prostitute

Dėl prekybos žmonėmis ir neteisėto disponavimo šaudmenimis baudžiamoji byla perduota prokurorams. Trys kaltinamieji stos prieš teismą, pranešė Panevėžio apskrities VPK.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma pranešime, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai baigė ir perdavė Panevėžio apygardos prokuratūrai 2006 metais Biržuose pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl prekybos žmonėmis ir dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

2006 m. Biržų ir Šiaulių miesto gyventojai M.Š. (gim. 1985 m.), anksčiau neteistas, J.J. (gim. 1963 m.), ankščiau teistas už vagystes, ir V.D. (gim. 1990 m.), anksčiau neteistas, veikdami organizuotoje grupėje ir siekdami, kad nukentėjęs asmuo būtų įtrauktas į prostituciją ir būtų pelnomasi iš jo prostitucijos, iš anksto susitarę padarė labai sunkų nusikaltimą – verbavo, gabeno ir pardavė aštuoniolikmetę V.B. darbui prostitute Jungtinėje Karalystėje, pelnėsi iš jos prostitucijos.

Kiekvienas jų atliko tam tikrą užduotį – pasinaudojo nukentėjusiosios V.B. pažeidžiamumu, tai yra sunkia jos materialine padėtimi, melagingai žadėjo gerai apmokamą darbą, verbavo, gabeno V.B. į Jungtinę Karalystę, tačiau buvo sulaikyti Lietuvos valstybės sienos apsaugos pareigūnų.

Kratų metu pas įtariamąjį M.Š. rasta ir paimta šaudmenų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius