-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimus vilkinusio Irmanto Valužio byla baigta laidavimu: eksprokurorą prižiūrės žmona

Šiaulių apygardos teismas penktadienį baigė baudžiamąjį procesą buvusio Klaipėdos apylinkės prokuroro Irmanto Valužio byloje.
Bendra banko paskola įpareigoja tvirčiau už santuoką.
Asociatyvinė iliustracija: žalą nukentėjusiems atlyginusį prokurorą teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės, tačiau vyriškį akylai prižiūrėti teks už jį laidavusiai žmonai. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Buvęs prokuroras teistas dėl pareigų neatlikimo. Nustatyta, kad Kretingoje dirbęs prokuroras I.Valužis, organizuodamas ikiteisminius tyrimus ir juos kontroliuodamas, 119-oje ikiteisminių tyrimų laiku nepriėmė reikalingų procesinių sprendimų.

Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, kad kaltę pripažinusį ir žalą nukentėjusiems atlyginusį prokurorą teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir baudžiamąją bylą nutraukė. Eksprokuroras pagal laidavimą vienų metų laikotarpiui perduotas sutuoktinei Simonai Valužienei. Vienai nukentėjusiajai I.Valužis atlygino 1,6 tūkst. litų žalą.

Buvęs prokuroras teisinosi, kad nusikalsti jį privertė objektyvios priežastys – buvo didelis darbo krūvis.

2012 metų spalį I.Valužis buvo atleistas iš pareigų už prokuroro vardo pažeminimą, o ikiteisminis tyrimas, siekiant objektyvumo ir nešališkumo, buvo pavestas atlikti STT Šiaulių valdybai.

„Kai kuriuos ikiteisminius tyrimus prokuroras nutraukė neatlikęs būtinų proceso veiksmų, pažeisdamas įstatymo nustatytus terminus, jų neatnaujinęs, kitus vilkino, nevykdė ikiteisminio tyrimo atlikimo prokuroro kontrolės, nepriėmė galutinių sprendimų“, – yra skelbusi STT.

Anot jos, tokiais veiksmais pareigūnas šiurkščiai pažeidė duotą prokuroro priesaiką, sumenkino prokuratūros, kaip teisėtumą ir teisingumą užtikrinančios teisėsaugos institucijos, autoritetą visuomenėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius