-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai apibendrino savaitgalį: 90 gaisrų

Per trijų parų nelaimes, susijusias su ugnies šėlsmu, Lietuvoje žuvo 4 žmonės.
Ugniagesių kursai
Asociatyvinė iliustracija: ugniagesių kursai / PAGD nuotr.

Per praėjusias 3 savaitgalio paras šalyje kilo 90 gaisrų. Jų metu 4 žmonės žuvo, o dar 4 gyventojai buvo traumuoti. Be gaisrų gesinimo, ugniagesiai atliko 52 kitus gelbėjimo darbus bei ištraukė 2 skenduolius, pirmadienį praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Pirmadienį apie 1 val. Švenčionių rajone, Pavoverės kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, jo stogas buvo įgriuvęs. Gaisro metu supleškėjo namo stogas ir perdanga, stipriai apdegė sienos, sudegė namų apyvokos daiktai. Lokalizavus gaisrą ir atliekant nuodėgulių perkasimo darbus buvo rasti dviejų stipriai apdegusių žmonių kūnai. Žuvusiųjų tapatybės ir gaisro aplinkybės dar aiškinamos.

Šeštadienio rytą, apie 5 val. 50 min., gaisras kilo Raseinių rajone, Legotiškės kaime, stovinčiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau degė atvira liepsna. Per gaisrą nudegė namo stogas, išdegė perdanga, apdegė sienos. Užgesinus gaisrą gaisravietėje rastas liepsnose žuvęs 70-metis namo šeimininkas. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Tos pačios dienos vakarą, apie 22 val. 45 min., Rokiškio rajone, Bimbų kaime, užsiliepsnojo kol kas nenustatyto savininko gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė medinio namo vidus, nudegė stogas ir perdanga. Gaisravietėje rastas stipriai apdegęs 78 metų moters kūnas. Ir šio tragiško gaisro aplinkybės dar tiriamos.

Penktadienį apie 19 val. 15 min. gaisras kilo Šiauliuose, Medelyno gatvėje, daugiabučio namo 5-ame aukšte esančiame bute. Per gaisrą kambaryje apdegė patalynė, aprūko sienos ir lubos. Buto šeimininkas, apdegęs ranką, šoną ir galvą, buvo nuvežtas į ligoninę. Įvykis tiriamas.

Sekmadienio rytą, apie 7 val., Šakių rajone, Sudargo kaime, užsidegė pirtis, įrengta gyvenamajame name Medžiotojų gatvėje. Gaisro metu išdegė pirties kaitinimosi patalpos medinė apdaila, nudegė rūsio koridoriaus ir poilsio kambario lubų plastikinė apdaila, aprūko rūsio ir laiptinės sienos. Per gaisrą dūmais apsinuodiję 19-metė mergina ir 20-metis vaikinas buvo nuvežti į ligoninę, kurie po medikų apžiūros buvo išleisti gydytis į namus. Gaisras pirtyje kilo nuo perkaitintos elektrinės krosnelės.

Sekmadienį apie 13 val. 45 min. dėl neatsargaus elgesio su ugnimi gaisras kilo Marijampolės savivaldybėje, Dielinės kaime, gyvenamojo namo virtuvėje. Per gaisrą apdegė virtuvės sienos, namų apyvokos daiktai, aprūko kambariai. Gaisro metu koją apdegusiam 51 metų namo savininkui medikai pagalbą suteikė iškart.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius