-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai: per karščius kyla miškų gaisrų pavojus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje kilo 46 gaisrai. Laimė, žmonių aukų ir traumų juose pavyko išvengti. Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 19 kitų gelbėjimo darbų, kurių metu buvo ištraukti trys nuskendę žmonės. Dar vieno Prienų rajone, Veiverių miestelio tvenkinyje paskendusio 43-ejų metų gyventojo pirmadienį ugniagesių narams surasti nepavyko.
Gaisras miške
Gaisras miške / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pirmadienį ryte gautas pranešimas, jog Plungės rajone, Šonių kaime esančiame dirbtiniame vandens telkinyje yra skenduolis. Ugniagesiai ištraukė apie 60-ies metų amžiaus kol kas nenustatytos tapatybės vyriškio kūną ir perdavė jį policijos pareigūnams.

Apie 14.50 val. gautas pranešimas, jog Molėtų rajone, Runionių kaime, prie namų esančioje kūdroje nuskendo 13 metų mergaitė. Atvykę į iškvietimo vietą, ugniagesiai ištraukė mergaitės kūną į krantą. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Vakare Radviliškio rajone, Šeduvos miestelyje, iš Sporto gatvėje esančio vandens telkinio ugniagesiai ištraukė čia nuskendusią moterį. Įvykio aplinkybes aiškinasi policija.

Šią vasarą vien tik ugniagesiai jau ištraukė net 50 nuskendusių žmonių. Tad ugniagesiai dar kartą prašo gyventojų prie vandens telkinių ir vandenyje elgtis labai atsargiai ir atsakingai.

Apie 22.20 val. gaisras kilo Pasvalio rajone, Jurgėnų kaime stovinčiame individualiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu įgriuvo namo stogas, išdegė perdengimas, apdegė sienos. Laimė, nuo ugnies pavyko apsaugoti kitus tris šalia esančius pastatus.

Apie 23.30 val. medinis gyvenamasis namas užsiliepsnojo Pakruojo rajone, Paliečių kaime. Per gaisrą išdegė kambario sienos ir perdengimas, nudegė ir buvo nuardytos stogo konstrukcijos, vandeniu buvo sulieti baldai bei namų apyvokos daiktai.

Naktį iš pirmadienio į antradienį, apie 2.55 val., gaisras kilo Kelmės rajone, Skogalio kaime stovinčiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, pastato stogas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu supleškėjo stogas, išdegė perdengimas ir namo vidus, nuo karščio išsilydė prie pastato stovėjusio mikroautobuso VW Transporter priekiai bei galiniai žibintai, plastikinės apdailos detalės. Šių gaisrų aplinkybės tiriamos.

Šalyje tvyrant karščiams, kyla gaisrų pavojus miškams, tad su atvira ugnimi čia reikia elgtis ypač atsargiai. Apie 18.10 val. Skuodo rajone, Medininkų kaime, Večių miške, užsiliepsnojo apie 70 arų jaunuolyno. Miško jaunuolyno gaisrą vėlai vakare pavyko likviduoti, tačiau vis dar smilksta stora, durpinga miško paklotė, todėl gesinimo darbai tęsiami ir antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius