-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ugniagesys pakeliui iš darbo sulaikė Šilo tilto niokotoją: „Negaliu su tuo taikstytis!“

Pilietiškas pareigūnas Vilniuje sučiupo miesto tepliotoją, kuris dar pamėgino aršiai pasipriešinti.
Konradas Liekis
Konradas Liekis neslepia nepakantumo įvairaus plauko aplinkos niokotojams. / 15min nuotr.

Paskutinę praėjusios vasaros dieną Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Operatyvaus valdymo valdybos Situacijų koordinavimo skyriaus vyresnysis specialistas vidaus tarnybos majoras Konradas Liekis, važiuodamas Šilo tiltu Vilniuje, pastebėjo vaikiną, dažais terliojantį tilto turėklus. Jį pridengti mėgino mergina. Pareigūnas tuoj pat sustabdė automobilį ir pribėgęs prie vaikino jį pačiupo. Šis keletą kartų bandė priešintis ir bėgti, bet K.Liekis panaudojo imtynių veiksmus ir prispaudė prie žemės. Pro šalį ėjusios moters jis paprašė iškviesti policiją.

Vėliau sienų tepliotoją laikyti padėjo ir pro šalį važiavęs dviratininkas. „Žinoma, prisirinko ir žiūrovų. Ir nors policija atvažiavo pakankamai greitai, tas laikas prailgo belaikant besipriešinantį jaunuolį. Be to, jis buvo dar ir gerokai aukštesnis už mane,“ – pasakojo Konradas.

Gyvenime visada vadovaujuosi ugniagesių gelbėtojų priesaika „Artimui pagalba, Dievui garbė“.

Į klausimą, kas jam padėjo ugdyti pilietiškumą, K.Liekis nedvejodamas atsakė, jog tėvas, taip pat buvęs gaisrininkas. „Ir šiaip gyvenime aš visada vadovaujuosi ugniagesių gelbėtojų priesaika „Artimui pagalba, Dievui garbė“. Žinoma, tėvai turėjo didelę įtaką. Jie nuo mažens mokė būti doru ir sąžiningu žmogumi ir nepagirdavo už blogus darbus. Ir šiuo atveju aš nesudvejojau. Juk jeigu žmogus, pavyzdžiui, puošia savo aplinką ir ilgai ir kruopščiai dažo tvorą, o čia praeidamas koks nors tepliotojas gali tavo darbą per akimirką paversti niekais, ima pyktis ir aš negaliu su tuo taikstytis,“ – sakė jis.

Beje, tilto niokotojus policija sulaikė, pažymima PAGD atstovų paviešintame pranešime. Pasak Konrado, jaunuoliai žinojo, ką daro ir ne šiaip sau ėjo pro šalį, bet buvo tam pasirengę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius