-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Utenoje sulaikytas litų šimtines gaminęs molėtiškis

Utenos policijos pareigūnai sulaikė Molėtų gyventoją, kuris įtariamas netikrų pinigų gamyba ir platinimu.
Pinigai
Šimtinės / Šarūno Mažeikos nuotr.

Kaip praneša Utenos policija, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė molėtiškį, kuris Utenos miesto turgavietėje, atsiskaitydamas už įsigytus 20 vnt., 16 Lt vertės pomidorų daigus, atsiskaitė netikra 100 Lt kupiūra.

Atlikus asmens kratą buvo rasta ir iš jo išorinės kišenės išimti 3 vnt. netikrų 100 Lt kupiūrų.

Atlikus kratą šio piliečio namuose buvo rastas spausdintuvas – kopijavimo aparatas „Epson“, kuriuo kaip, įtariama ir, buvo pagaminti netikri pinigai, daugiau netikrų pinigų kupiūrų bei lapų su kupiūrų kopijomis.

Molėtų rajono gyventojui pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 213 str. 1 d., t. y. „Netikrų pinigų ar vertybinių popierių pagaminimas, laikymas arba realizavimas (tas, kas pagamino netikrus ar klastojo tikrus Lietuvos ar kitos valstybės apyvartoje esančius ar oficialiai patvirtintus, bet į apyvartą dar neišleistus pinigus arba vertybinius popierius arba įgijo, laikė ar realizavo netikrus arba suklastotus Lietuvos ar kitos valstybės apyvartoje esančius ar oficialiai patvirtintus, bet į apyvartą dar neišleistus pinigus arba vertybinius popierius, arba gamino, įgijo, laikė ar realizavo įrangą, programinę įrangą ar specialiąsias medžiagas netikriems pinigams ar vertybiniams popieriams gaminti ar tikriems pinigams ar vertybiniams popieriams klastoti, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius