-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už buvusio Klaipėdos policijos mokyklos vadovo Viktoro Liaudansko nužudymą – 17 metų laisvės atėmimo bausmė Artūrui Bagdonavičiui

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokuroro kaltinimus baudžiamojoje byloje dėl nužudymo dėl savanaudiškų paskatų bei kitų nusikalstamų veikų, priėmė apkaltinamąjį nuosprendį ir 31 metų klaipėdietį Artūrą Bagdonavičių nuteisė 17 metų laisvės atėmimo bausme, ją atliekant pataisos namuose. Prokuroras siūlė kaltininkui skirti 18 metų nelaisvės bausmę.
Grotos
Grotos / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Griežta laisvės atėmimo bausmė  pradinio išsilavinimo, anksčiau 4 kartus teistam vyriškiui skirta už tai, kad 2010 m. birželio 19 d., apie 02 val. nakties, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, jis Klaipėdoje užpuolė, sumušė ir apiplėšė uostamiestyje gerai žinomą buvusį ilgametį Klaipėdos policijos mokyklos vadovą 64 m. Viktorą Liaudanską. Vyras buvo užpultas prie pat savo namų Taikos pr., jį, gulintį be sąmonės ant grindinio, rado žmona. Po mėnesio intensyvaus gydymo ligoninėje nukentėjusysis mirė.

Praėjus vos kelioms dienoms nuo nusikaltimo, buvo sulaikytas čigonų tautybės įtariamasis Artūras Bagdonavičius, kuris prisipažino užpuolęs žmogų, turėdamas tikslą jį apiplėšti, ir pagrobęs iš jo keletą daiktų – du mobiliojo ryšio telefonus, lagaminėlį su įvairiais dokumentais, piniginę su banko kortele ir kt.  Piniginėje radęs banko kortelės PIN kodą, tą pačią naktį užpuolikas per kelis kartus iš bankomato paėmė 3000 litų, vėliau banko kortelę išmetė.

Be to, vyras bandė pagrobti kieme stovėjusį 12 tūkst. litų vertės nukentėjusiojo automobilį, tačiau nusikaltimo nebaigė dėl nuo jo valios nepriklausančių aplinkybių, t.y, nesugebėjo jo užvesti, nes nežinojo, kad automobilyje įrengtas slaptas elektroninis užraktas.

Teismas, skirdamas griežtą 17 metų laisvės atėmimo bausmę, atmetė vėlesnio ikiteisminio tyrimo metu įtariamojo pakeistus parodymus neva jo prisipažinimas buvo išgautas dėl fizinio smurto policijoje ir konstatavo, kad byloje surinkta pakankamai duomenų, įrodančių, jog sunkus nusikaltimas buvo įvykdytas tyčia, kaltininkui suvokus savo veiksmų pavojingumą ir jo pasekmes.

Nukentėjusiųjų pareikšti civiliniai ieškiniai tenkinti iš dalies, priteisiant jiems 124 tūkst. litų neturtinės ir turtinės žalos.

Šis teismo sprendimas neįsiteisėjęs, jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius