-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už kaimynės nužudymą – 16 metų nelaisvės

Didelį atgarsį uostamiestyje sukėlusio nusikaltimo vykdytojas sulaukė bausmės – ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas patvirtino Klaipėdos apygardos prokuroro kaltinimus baudžiamojoje byloje dėl nužudymo, grasinimo nužudyti bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir 34 m. klaipėdiečiui J.G. skyrė subendrintą 16 metų laisvės atėmimo bausmę. Prokuroras prašė teisiamąjį įkalinti 18 metų.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.

Kaip informuoja Klaipėdos apygardos prokuratūra, ilgus metus už grotų nuteistasis turės praleisti už tai, kad 2009 m. gruodžio 29 d. nužudė 65 m. kaimynę, o jos kūną užkasė tame pačiame name  – Klaipėdos Žardininkų g. daugiabučio namo rūsyje esančiose šiluminės trasos patalpose.

2009 m. gruodžio 29 d. popietę į netoliese esantį prekybos centrą apsipirkti išėjusi  moteris namo nebegrįžo. Mėnesį laiko jos artimieji gyveno nežinioje.  

Paskelbus moters paiešką, vyras iškart įtarė, kad prie žmonos dingimo galėjo prisidėti toje pačioje laiptinėje gyvenantis ne kartą jau teistas kaimynas, kuris jau anksčiau buvo juos sumušęs ir, keršydamas už ankstesnius žmonos parodymus policijoje, jiems ne kartą grasinęs susidoroti. 

Moters palaikai po mėnesio buvo rasti užkasti pusės metro gylyje šiluminės trasos patalpose – vienintelėje vietoje, kur rūsio grindys yra nebetonuotos. Ekspertai nustatė, kad moteris buvo pasmaugta.

Nors ir ikiteisminio tyrimo metu, ir teisme kaltinamasis savo kaltę neigė, teismas, įvertinęs visas bylos aplinkybes, nukentėjusiųjų, liudytojų parodymus, ekspertų išvadas, konstatavo, kad garbaus amžiaus kaimynę J.G. nužudė keršydamas už jos pilietinę pareigą –  prieš jį policijoje duotus parodymus dėl ankstesnio jos sumušimo.

Nužudymą teismas įvertino kaip tęstinę nusikalstamą veiką – kaltinamasis ne kartą kaimynus terorizavo, grasindamas su jais susidoroti, ir galiausiai savo grasinimus įvykdė.

Teismas kaltininkui skyrė galutinę subendrintą 16 metų laisvės atėmimo bausmę ir nukentėjusiųjų naudai iš jo priteisė per 200 tūkst. litų turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo civilinį ieškinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius