Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už kanapių auginimą spintoje Vilniaus teismas vaikinui paskyrė realią laisvės atėmimo bausmę

Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu Arnas Freidgeimas buvo nuteistas dėl to, kad augino didelį kiekį kanapių bei neteisėtai gamino ir laikė narkotines medžiagas, turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti.
Kanapės
Kanapės / „ 15min“ nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus miesto apylinkės teismo pranešime, kratos metu nuteistojo A.Freidgeimo bute buvo rasta 10 kibirų su kanapių augalais; 3 įvairaus dydžio polietileninių maišelių su augalinės kilmės medžiaga; 19 įvairaus dydžio žalios spalvos lapų, panašių į kanapes; įvairios lempos; ortraukiai, elektros lemputės, veidrodžiai, 38 užspaudžiami plastikiniai maišeliai, pakabinamos svarstyklės, skirtos verti smulkiems daiktams.

Teisme apklaustas A.Freidgeimas kaltu prisipažino iš dalies ir paaiškino, kad jam tiesiog buvo įdomu pabandyti kanapes užsiauginti. Iš kanapių planavo spausti aliejų, išgauti veikliąją medžiagą THC, skirtą gydyti nuo vėžio.

Teismas, įvertinęs įrodymus ir apklausęs byloje esančius liudytojus, nustatė, kad nuteistasis du kartus pirko kanapių sėklų, jas pasėjo, augino ir prižiūrėjo kanapių pasėlius, karpė augančias kanapes, ko pasėkoje kanapės ir buvo užaugintos. Teismas konstatavo, kad kaltinamasis ne tik turėjo tikslą auginti didelį kiekį kanapių augalų, bet ir pagamintą bei laikytą, nors ir nesiekiančią didelio kiekio, narkotinę medžiagą kanapes (ir jų dalis) išplatinti.

Teismas nusprendė A.Freidgeimą pripažinti kaltu ir paskyrė bausmę - laisvės atėmimą dvejiems metams ir trims mėnesiams, bausmę atliekant pataisos namuose.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius