Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Už konfliktą Obelių seniūnijoje viešuosius darbus atlikęs triukšmadarys neteko laisvės

Už konfliktą Obelių seniūnijoje ir darbo rimties sutrikdymą anksčiau teistas 22 metų miestelio gyventojas G.N. netruko sulaukti bausmės – prokuroro Gedimino Stočkaus prašymą patenkinęs Rokiškio rajono apylinkės teismas pagreitinto proceso tvarka paskyrė trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, sausio 20 d. Rokiškio rajono Obelių seniūnijoje viešuosius darbus atlikęs G.N. pirmąją dienos pusę kartu su kitais kasė sniegą miestelio kapinėse, kuriose kitą dieną turėjo vykti laidotuvės. 

Po pietų G.N., nuėjęs į seniūniją, susiginčijo su darbuotoja, nenorėjusia jo išleisti nuvykti pas antstolę. Jaunuolis supyko dėl paliepimo rašyti pareiškimą, kad jis galėtų susitvarkyti visus savo reikalus, pradėjo šaukti ir keiktis. Nors ir buvo įspėtas, kad bus iškviesta policija, triukšmadarys nesiliovė.

Kadangi necenzūrinių žodžių vartojimas ir triukšmavimas trikdė viešąją tvarką ir rimtį, buvo nuspręsta triukšmadarį pristatyti į Rokiškio rajono policijos komisariatą.

G.N., išėjęs iš seniūnijos kabineto, pradėjo muistytis, keiktis, atsisakė lipti į tarnybinį automobilį, bandė pabėgti. Rokiškio rajono psichikos sveikatos centre G.N. buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Kitą dieną išsiblaivęs jaunuolis atsiprašė seniūnijos darbuotojų už sukeltą konfliktą.

Pagreitinto proceso tvarka nagrinėti baudžiamąją bylą prokuroras prašo tada, kai nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės yra aiškios, tačiau byla turi būti nagrinėjama teisme. Tokiu atveju prokuroras su pareiškimu į teismą kreipiasi ne vėliau kaip per dešimt dienų nuo veikos padarymo dienos ir prašo nagrinėti bylą pagreitinto proceso tvarka.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai kartu su apylinkių kolegomis pernai perdavė nagrinėti teismui 2057 baudžiamąsias bylas, tarp jų – 210 bylų pagreitinto proceso tvarka, 329 – baudžiamuoju įsakymu.

Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorai pernai perdavė nagrinėti teismui 167 baudžiamąsias bylas, prokurorų kontroliuojamose ikiteisminio tyrimo įstaigose pernai buvo pradėti 534 ikiteisminiai tyrimai, 35 jų – pradėjo prokurorai.

VRM Informatikos ir ryšių departamento duomenimis, pernai. Rokiškio rajone užregistruotos   525 nusikalstamos veikos – 34 veikomis daugiau nei užpernai, tarp jų – 480 nusikaltimų ir 45 baudžiamieji nusižengimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius