Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už neteisėtą kanapių platinimą studentai sulaukė įspūdingų baudų

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotą neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą platinti baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas nusikalstamas veikas padariusius penkis jaunuolius pripažino kaltais, trims jų paskirtos laisvės apribojimo bausmės ir įspūdingos – keliolikos tūkstančių litų baudos, dviem jų – mažesnės baudos.
Kanapės
Kanapės / „ 15min“ nuotr.
Temos: 1 Kanapės

Už neteisėtą narkotinių medžiagų disponavimą ir platinimą 25 metų S. E. paskirta vienerių metų šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmė ir 100 MGL – 13 tūkstančių litų bauda, jis įpareigotas 120 val. neatlygintinai dirbti sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose, 22 metų G. Z. – dvejų metų laisvės apribojimo bausmė ir 115 MGL – 14 tūkstančių 950 litų bauda, jis įpareigotas 200 val. valandų neatlygintinai dirbti sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose,  22 metų A. R. – 150 MGL – 19 tūkstančių 500 litų bauda.

Už baudžiamuosius nusižengimus – narkotinių medžiagų neteisėtą įgijimą 22 metų D. P. – 1560 litų ir 19 metų M. Z. – 1300 litų bauda.

Penki jaunuoliai, išskyrus vieną, studijuojantys Panevėžio miesto ir užsienio kolegijose, buvo kaltinami neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis.

Kai kurie jų buvo įtariami patys vartoję arba kitiems siūlę įsigyti narkotinių medžiagų, jas pardavę įvairiose miesto vietose.

Neseniai dar vienoje, Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotoje nagrinėti teismui neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis baudžiamojoje byloje, už panašias, įtariama, padarytas nusikalstamas veikas – neteisėtai įgytas ir gabentas narkotines medžiagas – kanapes ir jų dalis su tikslu parduoti ar kitaip platinti kaltinami  du 27 metų studentai – A. I. ir R. E., besimokantys Utenos ir Vilniaus aukštesniojoje ir aukštojoje mokyklose.

Vienam jų – R. E., patarusiam bendraamžiui draugui kur ir kaip įsigyti kanapių ir padėjusiam susisiekti su narkotines medžiagas platinančiu asmeniu teks atsakyti ir už tai, nes tokie veiksmai pagal baudžiamąjį įstatymą vertinami kaip bendrininkavimas ir padėjimas daryti nusikalstamą veiką, t.y. neteisėtai įgyti narkotines medžiagas su tikslu jas platinti.

Pareigūnai teigia, kad kanapės – labiausiai paplitęs tarp paauglių ir jaunų žmonių nelegalus narkotikas, tačiau užmirštama, kad įstatymu šie narkotikai taip pat yra draudžiami, nes jie daro žalingą poveikį jauno žmogaus sveikatai ir neretai skatina stipresnių narkotikų poreikį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius