-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu padegėjas neteks laisvės ir 100 tūkstančių litų

Panevėžio seniausioje gatvėje kavinę „Kranto 12“ pasikėsinęs padegti 24 metų kėdainietis T.U. už turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu neteko laisvės dvejiem metams ir devyniems mėnesiams – tokį sprendimą išnagrinėjęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotą nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą priėmė miesto apylinkės teismas. Padarytai žalai atlyginti priteistas 96 tūkstančių 936 litų civilinis ieškinys.
Liepsna
Liepsna. / Photos.com nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius teigia, kad tokios nusikalstamos veikos, kaip siekimas sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, t.y. kėsinantis padegti ir sukėlus gaisrą, ne tik pridaro didelių nuostolių, bet ir kelia pavojų aplinkinių žmonių gyvybei ir nuosavybei.

Pernai liepos 28-osios naktį iš Kėdainių į Panevėžį atvykęs T.U. atsigabeno talpą su degiu skysčiu, nes buvo gavęs užsakymą padegti kavinę „Kranto 12“. Tačiau tą kartą padegėjui, metaliniu strypu išdaužusiam kavinės lauko durų stiklą, įvykdyti piktą kėslą sutrukdė pro šalį važiavęs automobilis. Kitą naktį atvykėlis dar kartą pamėgino įvykdyti piktadarišką sumanymą – pro išdaužtą langą į kavinės vidų šliūkštelėtas degus skystis įplieskė ugnį ir sukėlė gaisrą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, jį kontroliavo ir organizavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Už didelės vertės svetimo turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius