-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užduotis Ukmergės policijai: kas nušovė ir išmėsinėjo vaisių nešiojusią elnio patelę?

Ukmergės policija pradėjo ikiteisminį tyrimą ir ieško piktadarių, nušovusių ir išmėsinėjusių vaisių nešiojusią elnio patelę.
Atvykęs prie šio bokšto, vietos medžiotojas aptiko išmėsinėtą elnio patelę
Atvykęs prie šio bokšto, vietos medžiotojas aptiko išmėsinėtą elnio patelę. / vilkmerge.lt nuotr.

Nors nušauta ir išmėsinėta elnio patelė Ukmergės rajone buvo aptikta dar kovo 17, ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais policija pradėjo tik ketvirtadienį.

Kaip iš karto po įvykio rašė Ukmergės naujienų portalas vilkmerge.lt, atvykęs apžiūrėti vėjo nuversto medžioklės bokšto, vietos medžiotojas vidury lauko pastebėjo susispietusių kranklių būrį.

Priėjęs arčiau, vyriškis aptiko išmėsinėtas elnio patelės liekanas. Šalia voliojosi ir už poros mėnesių turėjusio gimti elniuko kūnas.

Be elniuko kūno, kraujo klane dar mėtėsi elnio patelės galva, kanopos ir viduriai. Medžiotojas tąkart sakė tvirtai tikįs, jog tai brakonierių darbas. Elnės žūties vietoje nepavyko rasti jokių kaulų.

Apie kraupų radinį medžiotojas iš karto pranešė savo būrelio prezidentui Antanui Hofmanui. Beveik 50 metų pradirbęs Ukmergės miškų urėdu, A. Hofmanas vilkmerge.lt sakė, jog jam iki šiol sunku girdėti tokius pranešimus.

Jis taip pat mano, jog tai brakonierių darbas. Jie šauna į viską, kas juda.

„Mus pasiekia informacija, kad naktimis brakonieriai šviesdami galingais prožektoriais važinėja ir nelegaliai šaudo laukinius gyvūnus pamiškėse. Gyventojai įvardija netgi konkrečias pavardes, tačiau kol už rankos nepagavome, nieko kaltinti negalime“, – sakė A. Hofmanas.

Jis taip pat pažėrė kritikos ir aplinkosaugininkams. Pasak A. Hofmano, minėtiems pareigūnams lengviau skrupulingai tikrinti medžiotojus nei kelias paras sėdėti pasaloje gaudant brakonierius. Šiuo metu medžioklės sezonas, išskyrus bebrų medžioklę, pasibaigęs, tad medžiotojų ginklai saugomi seifuose.

Panašiai, apie naktimis vykstančias nelegalias medžiokles, vilkmerge.lt pasakojo ir kitas ilgametis klubo narys Jonas Dutkus. Miškininku dirbantis ir minėtam klubui priklausantis Kazys Grybauskas taip pat neneigia, kad brakonieriavimas paskutiniais metais itin suaktyvėjęs. Jis pastebėjo, kad norint nušauti elnio patelę, reikia nemažos patirties ir galingo ginklo.

VIDEO: Vilkmerge.lt: Rasta nušauta ir išmėsinėta elnio patelė nešiojusi vaisių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius