-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užfiksuota, kaip sulaikomas narkomanas nepastebimai atsikrato turimų narkotikų

Vilniaus Kirtimų taboras – viena iš pagrindinių heroino prekyviečių Vilniuje. Nors čia kasdien dirba policijos pareigūnai, tačiau vien pareigūnų darbo pažaboti šią nelegalią veiklą neužtenka. Tiek narkotikų pardavėjai, tiek narkomanai taiko vis gudresnius būdus, kuriais siekia išvengti atsakomybės. Vieną jų užfiksavo 15min fotožurnalistas, kartu su patruliavusiais pareigūnais vaikščiojęs po taborą.

Narkomanai ir narkotikų prekeiviai Vilniaus Kirtimų tabore taiko pačius įvairiausius nusikaltimo slėpimo būdus, kurie leistų išvengti atsakomybės. Narkotikų prekeiviai vos pajutę pavojų paprastai heroino pakuotes sumeta į nuolat kūrenamą krosnį. Tuo tarpu narkomanai narkotikų dozes, vadinamas „čekiais“, slepia apatiniuose rūbuose ar net kūno angose. 

„Čekis“ – tai maždaug 0,2 g heroino, kuris būna supakuotas į aliuminio foliją.

„Čekis“ – tai maždaug 0,2 g heroino, kuris būna supakuotas į aliuminio foliją. Paties heroino šioje dozėje būna maždaug 15-25 proc. Visa kita sudaro žiurkių nuodai, migdomieji vaistai ir bet kuri kita medžiaga, kuri gali nors kiek svaiginti. „Čekis“ tabore kainuoja 6 eurus.

Jeigu narkomanas vis dėl to nespėja paslėpti ir suvartoti įsigytų narkotikų ir jį užklumpa pareigūnai, tuomet jis bando mikliu rankos judesiu nepastebimai „čekių“ atsikratyti. Taip bandoma išvengti atsakomybės bei sulaikymo.

Vieną tokių bandymų nepastebimai atsikratyti narkotikų užklupus policininkams užfiksavo kartu su po taborą patruliavusiais mobiliosios kuopos pareigūnais buvęs 15min fotožurnalistas.

Norėdami užfiksuoti, kas parduoda narkotikus, ir sučiupti pardavėjus, jie slinko tarp nelegalių namų ir tvorų stengdamiesi išlikti nepastebėti.

Mobiliosios kuopos pareigūnai po taborą vaikščiojo slepiami tamsos. Norėdami užfiksuoti, kas parduoda narkotikus, ir sučiupti pardavėjus, jie slinko tarp nelegalių namų ir tvorų stengdamiesi išlikti nepastebėti.

Patekę į patį Aukštutinio taboro centrą pareigūnai pastebėjo narkomaną, kalbantį su keliais vietiniais gyventojais. Jie nedelsdami sulaikė visus įtartinus asmenis.

Visi jie tikino neturį nieko neleistino. Atliekant jų turimų daiktų patikrą narkotikus vartojantis vyriškis traukdamas iš striukės kišenės mobilųjį telefoną, raktus ir kitus daiktus atliko beveik nepastebimą judesį ranka ir taip atsikratė narkotikų.

Vyriškis atliko beveik nepastebimą judesį ranka ir taip atsikratė narkotikų.

Tačiau patyrę mobiliosios kuopos pareigūnai tai pastebėjo. Netrukus ant žemės buvo rasta ir išmesta heroino pakuotė. Šįkart nuo teisingumo išsisukti nepavyko. Vyriškis buvo sulaikytas ir nuvežtas į sulaikymo kamerą. Čia jau ne kartą baustam taboro lankytojui buvo surašytas pažeidimo protokolas ir paskirta bauda.

VIDEO: Jaunuolis turėtus narkotikus slėpė burnoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius