-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užmiesčio kelyje – autobuso ir keturių automobilių susidūrimai (atnaujinta 19.15 val., nuotraukos, video)

Pirminiais duomenimis, per šeštadienio dvigubą eismo įvykį kelyje tarp Vilniaus ir Pabradės nukentėjo mažiausiai 9 žmonės.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šeštadienio popietę slidžiame užmiesčio kelyje, maždaug pusiaukelėje tarp Nemenčinės ir  Pabradės, įvyko dvi avarijos. Į jas pateko autobusas ir keturi lengvieji automobiliai.

Eismo nelaimės atsitiko Vilniaus rajono teritorijoje, kelio Vilnius–Švenčionys 37-ajame kilometre.

Pareigūnai visiškai sustabdė eismą abiem kryptimis, nusidriekė milžiniškos spūstys.

Teigiama, kad per avarijas sužalota žmonių, nukentėjusiųjų skaičius tikslinamas.

Papildyta 15.48 val. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento budėtojas 15min.lt informavo, kad pranešimas apie įvykį gautas 14.57 val.

Avarijų vietoje prireikė gelbėtojų pagalbos: ugniagesiai išvadavo vieną prispaustą keleivį, jam diagnozuotas atviras kojos lūžis.

VIDEO: Per avariją Vilniaus r. sužaloti 9 žmonės

Savo ruožtu Vilniaus rajono policijos budėtojas kategoriškai atsisakė suteikti bent minimalią informaciją apie šią eismo nelaimę. Pareigūnas nepanoro net pasakyti, kurią valandą įvyko avarijos. Budėtojas pasiūlė palaukti, kol pirmadienį į darbą ateis Vilniaus apskrities VPK atstovas spaudai. Jis dar priekaištavo, esą ir žurnalistai viešina ne visą informaciją, kurią sužino.

Papildyta 15.56 val. Naujienų portalo 15min.lt žurnalistai iš redakcijos šaltinių sužinojo, kad per šią avariją iš viso nukentėjo mažiausiai 9 žmonės. Medikai pasistengė jiems kuo skubiau suteikti pagalbą. Visi jie išvežioti po ligonines. Žuvusiųjų nėra, visų sužeistųjų gyvybes viliamasi išsaugoti.

Papildyta 16.30 val. Portalo korespondentas Andrius Vaitkevičius iš įvykio vietos informuoja, kad policija formina du atskirus, tačiau susijusius eismo įvykius.

Pirmiausia šiame kelyje susidūrė Opel Vectra, Renault Laguna bei Mazda. Vieno šių automobilių vairuotojas slidžiame kelyje pradėjo neapgalvotą lenkimo manevrą ir sukėlė avariją.

Visi 9 sužaloti žmonės keliavo šiais trimis automobiliais.Teko iš arti pamatyti visą tai. Siaubas. Kaip liko gyvi tie žmonės iš Renault neįsivaizduoju, juk mašina kaip metalo gniužulas atrodo. Šalikelėje mėtosi pyragas, daiktai, – rašo vienas įvykio liudytojas.

Opelis po susidūrimo liko ant kelio, o Mazda ir Renault nuslydo į šalikelės griovius. Būtent pastarasis prancūziškas automobilis atrodo nukentėjęs labiausiai.

Siekdamas išvengti susidūrimo su avariją ką tik patyrusiu Opel Vectra, kito atvažiuojančio Mazda automobilio vairuotojas buvo priverstas staigiai stabdyti. Paskui lėkdamas ir saugaus atstumo nesilaikydamas autobuso Neoplan vairuotojas sustabdyti nebespėjo.

Sunkiasvorė keleivinė transporto priemonė taranavo automobilį Mazda. Lengvoji mašina liko ant kelio, autobusas nuslydo į kelkraštį.

Pirminiais duomenimis, nei šia mašina, nei autobuse važiavę keleiviai rimčiau nenukentėjo. Ekspesas Neoplan antrąją Kalėdų dieną vyko maršrutu Visaginas–Ignalina–Švenčionys–Vilnius.

Papildyta 17.11 val. „Ką tik grįžau namo. Teko iš arti pamatyti visą tai. Siaubas. Kaip liko gyvi tie žmonės iš Renault, neįsivaizduoju, juk mašina kaip metalo gniužulas atrodo. Šalikelėje mėtosi pyragas, daiktai. Į Vilniaus pusę kamštis maždaug 2–3 km iki avarijos vietos“, – vienas įvykio liudytojas rašo 17.06 val. publikuotame straipsnio komentare.

Papildyta 17.27 val. Su portalu 15min.lt susisiekė ir vienas autobuso keleivių. Vitalijus O. pateikė tokį karštą komentarą: „Kaip tik prieš avariją buvau priėjęs prie vairuotojo, todėl ryškiai mačiau, kaip įvyko avarija. Viską jūs teisingai parašėte, tik noriu pasakyti, kad autobusas laikėsi pakankamai didelio saugaus atstumo ir vairuotojas greitai ėmėsi veiksmų, kad išvengtų susidūrimo, tačiau kelias buvo labai slidus ir autobusas tiesiog įslydo Mazdai į užpakalį.“

Tapote šio įvykio liudininkais? Nuotraukas, filmuotą medžiagą ar pastebėjimus siųskite 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius