-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vagišiai griebė Šiaulių moterų klubo „Lions“ aukų dėžutę, tačiau nunešė tik iki automobilio

Sekmadienio vakarą, jau baigiantis darbo valandoms, Šiauliuose, prekybos centre „Bruklinas“, du jaunuoliai pagrobė aukų dėžutę. Vagystę per kameras pastebėjo apsaugos darbuotojai. Vagišiai pričiupti jau kraunantys dėžę į automobilį.
Aukų dėžutė
Aukų dėžutė / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Du vaikinai apie pusę aštuonių vakaro trainiojosi tuščiais prekyvietės koridoriais. Susigundė lengvu greitu grobiu – čiupo aukų dėžę su pinigais ir išsinešė. Apsaugos darbuotojai tai pastebėjo per savo monitorius. Skubiai pranešė apie incidentą lauke budintiems saugos tarnybos darbuotojams.

Susigundė lengvu greitu grobiu – čiupo aukų dėžę su pinigais ir išsinešė

Vagys jau krovė dėžę į automobilį, kai pastebėjo saugos tarnybos darbuotojus. Dėjo į kojas. Netrukus atvyko policija ir „Lions“ klubo prezidentė Ramutė Pilypienė. Buvo suskaičiuoti pinigai. Dėžę kuriam laikui priglaudė policija.

Po kelių minučių prie automobilio atėjo du jaunuoliai – mergina ir vaikinas. Jiedu nustebo dėl tokio dėmesio automobiliui. Pasisakė, kad yra išvien su pabėgusiais vaikinais ir buvo apklausti, o vaikinas – sulaikytas. Įtariamieji nustatyti. Automobilyje rasta vieno jų striukė su dokumentais.

500 litų vertės dėžėje jaun buvo suaukota 523 litai ir 8 eurai. Įtariamieji – M.J., gimęs 1992 metais, gyvenantis Radviliškio rrajone, sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Kiti du įtariamieji – radviliškietis G.K., gimęs 1985 metais ir šiaulietis R.K., gimęs 1983 m., ieškomi.

Aukos – klausos negalią turintiems vaikams

Aukų dėžė priklauso Šiaulių moterų klubui „Lions“. Surinkti pinigai skiriami klausos negalią turintiems vaikams, jų operacijoms ar klausos aparatams bent dalinai kompensuoti.

Man nė į galvą nešovė mintis, kad tokią dėžę galima vogti.

„Lions“ prezidentė R.Pilypienė teigia gavusi „barti“ nuo pareigūnų už tai, kad dėžė nebuvo prirakinta ar kitaip pritvirtinta: „Man nė į galvą nešovė mintis, kad tokią dėžę galima vogti ir atimti aukas, skirtas klausos negalią turintiems vaikams. Dėžės kampas nuskeltas. Teks remontuoti ir, matomai, pritvirtinti krie kokios kolonos.“

Prezidentė pasakojo, kad pirmąją tokią dėžutę Šiauliuose klubas atidarė prieš penkerius metus „Akropolyje“. Vėliau – prekybos centruose „Saulės miestas“ ir „Bruklinas“. Visai neseniai dėžė atidaryta ir prekybos centre „Tilžė“.

Per penkerius metus tokiu būdu surinkta per 11 tūkstančių litų. Bent dalinai paremta per dešimt vaikų su klausos negalia.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius