-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų globos namuose mažamečius tvirkinusi ir prievartavusi paauglė bausmės išvengs

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Edvinas Alosevičius teismui perdavė beveik dvejus metus trukusio ikiteisminio tyrimo medžiagą, kurioje įtarimai dėl seksualinio mažamečių prievartavimo ir tvirkinimo pareikšti dabar jau 18-metei Lazdijų rajono gyventojai. Nusikaltimo metu mergina buvo nepilnametė.
Pedofilai smerkiami grafiti užrašuose.
Pedofilai smerkiami grafiti užrašuose. / AFP/Scanpix nuotr.

Nors įstatymas už tokį sunkų seksualinį nusikaltimą numato laisvės atėmimą iki 12 metų, realios bausmės įtariamoji išvengs.

Viską nulėmė teismo medicinos ekspertų išvados, esą darydama nusikaltimą tuomet 17-metė G. galėjo nesuvokti, kad tai – neleistina.

„Ikiteisminio tyrimo medžiaga teismui perduota ne kaltinamuoju aktu, bet nutarimu, prašant teismo skirti priverčiamų medicinos priemonių  taikymą įtariamajai. Tokią bylos baigtį lėmė medicinos ekspertų išvados“, – sakė prokuroras E.Alosevičius.

Tokią bylos baigtį lėmė medicinos ekspertų išvados.

Skandalas 2012-ųjų vasarą kilo Lazdijų rajone esančiuose vaikų globos namuose, kai septyniolikmetė už saldainį įkalbėjo šešiametę mergaitę čiulpti lytinius organus tuose pačiuose vaikų globos namuose gyvenusiems 10-mečiui ir 11-mečiui.

Vienas iš berniukų – mažametės brolis. Šią sekso sceną stebėjo ir kiti globos namų auklėtiniai.

Pati įtariamoji G. po tokios egzekucijos paskambino nukentėjusių mažamečių biologinei motinai ir pasipiktino, esą jos šešiametė dukra – „baisi ištvirkėlė“.

123RF nuotr./Verkiantis meškiukas
123RF nuotr./Verkiantis meškiukas

Tiek įtariamoji, tiek nukentėjusieji į vaikų globos namus buvo paimti iš šeimų, kuriose jie gyveno, kai jų asocialiems tėvams buvo laikinai apribotos teisės į nepilnamečius vaikus.

Už saldainį – sekso scenos

Sulaukusi dukros skriaudėjos skambučio, mažametės motina informavo Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistus. Pastarieji iš karto nuvyko į globos namus, kur jau buvo atvykusi ir nukentėjusiosios motina.

Iškvietus policijos pareigūnus ir apklausus vaikus paaiškėjo, kad jų amžiui nederančiais seksualiniais žaidimais nukentėjusioji trijulė užsiiminėjo dar iš vakaro.

Kai apie tai sužinojo septyniolikmetė, ji pasiūlė vaikams tai padaryti josios ir kitų vaikų akivaizdoje. Už tai, kad sutiks „pačiulpti“,  mergaitei buvo pažadėtas saldainis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius