Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vandalai akmenimis bombardavo prie Trakų veikiančią saulės energijos elektrinę

Trečiadienį Trakų rajone, pirminiais duomenimis, iš chuliganiškų paskatų apgadinta fotovoltinė saulės elektrinės įranga. Vandalų padaryta žala skaičiuojama šimtais eurų, tačiau jėgainės vadovas išpuolio nesureikšmina, elektrinės darbas nesutriko.
 Saulės moduliai
Saulės moduliai / Scanpix/Reuters nuotr.

Trakų pakraštyje, Bražuolės gatvėje, prie keliuko į Antano Guogos poilsiavietę „Tony Resort“ veikianti fotovoltinė saulės elektrinė sulaukė piktavalių dėmesio.

„Čia tikrai ne įvykis“, – vandalų išpuolio nesureikšmino jėgainę valdančios bendrovės „SIB Trakai“ direktorius Evaldas Šimkus, kuriam šį trečiadienį teko papildomi rūpesčiai su policija ir draudimu.

E.Šimkus pasakojo, kad buvo apgadinti trys saulės moduliai, esantys arčiausiai, maždaug už dešimties metrų nuo kelio.

„Manau, čia vaikai pamėtė akmenų – matėme, kad netoliese keli voliojasi. Iš toli modulių paviršiai atrodo kaip stiklas. Gal jiems buvo įdomu pažiūrėti, kaip jis dūžta? Bet modulių paviršių dengia plastikas. Akmenys nuo jo atšoko, tik danga suskilo“, – pasakojo bendrovės vadovas.

Pašnekovas svarstė, kad tikriausiai vandalai dėl to ir nuleido rankas, kad nesulaukė norimo efekto.

Pasak E.Šimkaus, trys apdaužyti moduliai didelės įtakos fotovoltinės elektrinės darbui nepadarė, nes šie elementai šioje Bražuolės jėgainėje skaičiuojami tūkstančiais.

Jo teigimu, kovoti su smulkiais nusikaltėliais elektrinės šeimininkams tenka itin retai, nes visa teritorija yra saugoma, o niokoti šio ekologiško objekto iš chuliganiškų paskatų paprastai niekaip minčių nekyla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius