Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas Vilniaus rajono kiemas: nelegalus automobilių remontas, kontrabandiniai degalai, baltarusiškos cigaretės ir aplinkos tarša

Tikrinant Vilniaus rajono gyventojo kiemą buvo aptikta, kad jis ne tik nelegaliai remontavo automobilius, bet ir laikė degalus neregistruotose talpyklose ir be dokumentų, taip pat turėjo kontrabandinių cigarečių bei šiukšlino aplinką.
Apleistos transporto priemonės
Apleistos transporto priemonės. Asociatyvinė nuotr. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Vilniaus AVMI) informuoja, kad, bendradarbiaujant su Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriumi, Vilniaus rajone, vieno Grikienių kaimo namo kieme, aptiktas automobilių laužynas, kurio savininkas ne tik nelegaliai remontavo automobilius, bet ir turėjo didelį kiekį kontrabandinių degalų bei cigarečių. Jam gresia baudos, galinčios siekti kelias dešimtis tūkstančių litų.

Tikrintojų nuostabą sukėlė šeimininko požiūris į tvarką, nes privataus namo kiemas buvo paverstas dideliu senų automobilių ir jų dalių laužynu.

Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnams buvo pranešta apie automobilius remontuojantį ir aplinką teršiantį Grikienių kaimo gyventoją.

Bendro operatyvaus patikrinimo metu pareigūnai nustatė, kad įtariamasis neturėjo nei verslo liudijimo, nei dokumentų, patvirtinančių įregistruotą individualią veiklą ir suteikiančių teisę atlikti automobilių remonto darbus.

Tikrintojų nuostabą sukėlė šeimininko požiūris į tvarką, nes privataus namo kiemas buvo paverstas dideliu senų automobilių ir jų dalių laužynu.

Apžiūrėję teritoriją, pareigūnai aptiko degalų talpyklas, kuriose buvo apie 2000 litrų dyzelino. Talpyklos neregistruotos Vilniaus AVMI. Šeimininkas prisipažino, kad dyzelinas yra iš Baltarusijos, jį esą pirkęs savoms reikmėms. Tačiau pagal teisės aktus iš trečiųjų šalių įvežtus degalus galima naudoti tik toje pačioje transporto priemonėje, kurioje jie buvo įvežti. Priešingu atveju, kai degalai perpilami į kitą talpyklą, už juos privalu mokėti akcizus. To gyventojas sakėsi nežinojęs ir akcizų nesumokėjęs. Aptikto dyzelino mėginiai buvo perduoti muitinės laboratorijai.

Meistro patalpose tikrintojai rado dar ir 635 pakelius cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai nustatė, kad nelegalios veiklos teritorijoje kaupiamos pavojingos atliekos, automobilių dalys, įvairios šiukšlės.

Pažeidėjui gresia administracinės baudos už neregistruotą veiklą, degalų laikymą neregistruotose talpyklose ir be dokumentų, už kontrabandinių cigarečių laikymą, nelegalaus turto konfiskavimas ir įspėjimas už šiukšles.

VMI primena, kad gyventojai apie nelegalią veiklą ar kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniųjų telefonų programėle „Pranešk“, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius