-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas vyras namuose laikė 22 paketus su heroinu, kitas spintoje augino kanapes

Pareigūnai šturmavo Alytaus gyventojo butą ir jame aptiko 22 paketus heroino. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamasis areštuotas trims mėnesiams. Atlikus kratą dar vieno vyro bute, spintoje aptiktos auginamos kanapės.
Kanapės
Kanapės / Alytaus apskrities VPK nuotr.

Teisėsaugininkai turėjo informacijos, kad Dainavos rajone gyvenantis A.S. (gim. 1985 m.) verčiasi narkotinių medžiagų prekyba. Pagalbos kvietėsi ir sunerimę gyventojai – vyriškio bute dažnai lankydavosi įtartini asmenys, aplinkiniuose kiemuose mėtėsi švirkštai. Netoli nuo siejamo su organizuotu nusikalstamumu asmens gyvenamosios vietos įsikūrusi Dainavos pagrindinė mokykla, tad buvo baiminamasi ir dėl moksleivių saugumo.

Policijos pareigūnams „pirkėjo“ ilgai laukti nereikėjo. Matyt, įprastinį „apsipirkimą“ atlikęs 29 metų alytiškis skubiai pabėgo į gretimų namų kiemus. Tačiau nebuvo greitesnis už pareigūnus. Sulaikytas narkotikus vartojantis vyriškis su savimi turėjo ką tik įsigytą narkotinių medžiagų paketą.

Pareigūnai nedelsė ir šturmavo prekeivio butą. Kratos metu kambaryje pareigūnams talkinęs tarnybinis šuo aptiko 22 paketus narkotinių medžiagų, įtariama heroino.

Alytaus apskrities VPK praneša, kad niekur nedirbantis 3 kartus už panašaus pobūdžio nusikaltimus teistas vyriškis Alytaus rajono apylinkės teismo sprendimu areštuotas 3 mėnesiams.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Pareigūnai aiškinasi, iš kur vyriškis gaudavo narkotinių medžiagų. Įrodžius 28 metų A.S. kaltę, jam grėstų laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Rugpjūčio 8 d. atlikta krata pas M.Š. (gim. 1986 m.). Per kratą bute esančioje spintoje aptikta įrengta kanapių auginimo sistema su auginamomis kanapėmis.

2013 metais ONTS pareigūnai pradėjo 29 ikiteisminius tyrimus dėl disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. 16 iš jų dėl prekybos narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Pareigūnai prašo ką nors žinančius apie asmenis, kurie gali disponuoti narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, pranešti policijai tel.: 02, 112 arba mob. tel. 8 698 35 395, 8 601 57 311, 8 615 81 177.

VIDEO: Kanapės spintoje
VIDEO: Pareigūnų atliekama krata

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius