Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 12 /10:05

Viktoras Uspaskichas dėl ligos vėl neatvyko į teismą – šįkart jis namuose gydosi žarnos opą

Vilniaus apygardos teismas vėl neturi galimybės tęsti Darbo partijos bylos nagrinėjimo. Teisėjai ir prokurorai aiškinasi, ar pagrįstos medikų pažymos, leidžiančios Viktorui Uspaskichui kol kas nelankyti posėdžių.
Viktoras Uspaskichas išrašomas iš ligoninės
Viktoras Uspaskichas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienio rytą Viktoras Uspaskichas dėl ligos vėl nepasirodė teisme. Darbo partijos juodosios buhalterijos bylą nagrinėjantys teisėjai dėl pagrindinio kaltinamojo ligos nutarė kreiptis net į sveikatos apsaugos ministrą.

Antradienį teismui buvo pateikta Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojų išduota pažyma, kurioje nurodoma, kad V.Uspaskichas serga žarnos opa, gydosi namuose ir kovo 12–13 dienomis vykstančiuose teismo posėdžiuose dalyvauti negalės.

Teisėjų kolegijos pirmininkė Daiva Pranytė-Zalieckienė pranešė, kad teismas sveikatos apsaugos ministro prašys patikrinti, ar kaltinamajam V.Uspaskichui išduota pažyma yra pagrįsta. Taip pat prašoma patvirtinti, kad kaltinamojo liga iš tiesų tokia rimta, jog sveikatos būklė antradienį ir trečiadienį neleidžia V.Uspaskichui dalyvauti teismo procese. Be to, iš Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojų bus prašoma detalesnių žinių apie V.Uspaskicho ligą bei prognozės, kiek gali tęstis jos gydymas.

Bylą kuruojantis prokuroras Saulius Verseckas prasitarė, kad gali būti svarstoma V.Uspaskicho bylą išskirti į atskirą, jei paaiškėtų, kad šio kaltinamojo negalavimai yra pakankamai rimti ir gali ilgam sutrukdyti procesą. Anot S.Versecko, įrodymų tyrimas byloje baigtas, todėl bylų išskyrimas neapsunkintų proceso. Kita vertus, senaties terminas teismo kol kas nespaudžia, šioje byloje jis sueis tik 2016 m.

Tuo tarpu viešoje erdvėje aptarinėjamos temos apie kokaino vartojimą prokuratūros atstovas nesureikšmina – S.Verseckas nemato pagrindo prašyti kažkokios ekspertizės ar imtis kitokių veiksmų.

VIDEO: 15min.lt - prokuroras abejoja, ar tikra medikų pažyma, leidžianti V.Uspaskichui nelankyti teismo

Tuo tarpu V.Uspaskicho advokatas antradienį po teismo posėdžio svarstė, kad yra ne itin korektiška abejoti medikų išduotos pažymos tikrumu. Anot Vytauto Sviderskio, joks medikas, žinodamas šios bylos reikšmę, nerizikuotų išrašyti kaltinamajam fiktyvių dokumentų (žr. vaizdo komentarą apačioje).

V.Sviderskis taip pat sakė, kad kol kas nemato jokio pagrindo išskirti procesą jo ginamojo V.Uspaskicho atžvilgiu į atskirą bylą.

Kitas bandymas surengti šioje byloje posėdį numatytas kovo 18 dieną. Ateinantį pirmadienį parodymus turėtų duoti Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys ir buvusi Darbo partijos finansininkė Marina Liutkevičienė.

VIDEO: 15min.lt - V.Uspaskicho advokato komentaras apie jo ginamojo neatvykimą į teismą dėl ligos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius