Vilkaviškio rajone pasieniečiams įkliuvo 10-metis, automobiliu vežęs girtą mamą

Vilkaviškio rajone pasieniečiai sulaikė automobilį, kurį vairavo dešimtmetis berniukas. Šalia sėdėjo jo mama, mašinos savininkė, kuriai nustatytas sunkus girtumas.
Pasienietis stabdo automobilį
Asociatyvinė nuotr. Pasienietis stabdo automobilį / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pirmadienio popietę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Vištyčio užkardos pasieniečiai budėjo Vilkaviškio rajono Kaupiškių kaimo ribose prie kelio Vištytis–Kybartai. Ši vieta yra pasienio ruože, nuo čia iki Lietuvos sienos su Rusija – apie pustrečio kilometro.

Šalikelėje prie savo tarnybinio visureigio stovėję pasieniečiai pamatė, kad link jų asfaltu važiavęs automobilis „Citroen Xsara Picasso“ staiga rodydamas posūkį suktelėjo į kelkraštį ir sustojo. Iš mašinos niekas nelipo, ji nebejudėjo.

Pro priekinį stovinčio vienatūrio langą vos matėsi berniuko galva. Šalia sėdėjo moteris.

Nenuleisdami akių nuo „Citroen Xsara Picasso“ VSAT pareigūnai tarnybiniu visureigiu prie jo greitai priartėjo ir labai nustebo, pamatę vairuotoją. Pro priekinį stovinčio vienatūrio langą vos matėsi berniuko galva. Šalia sėdėjo moteris.

Netrukus pasieniečiai išsiaiškino, kad taisyklingai šalikelėje sustojusį automobilį vairavo dešimtmetis berniukas. Pradėjo aiškėti ir priežastis, kodėl šalia sėdėjusi jo mama ir automobilio savininkė, 43-ejų Vilkaviškio rajono gyventoja, nevairavo pati. Nuo moters sklido stiprus alkoholio kvapas, pasieniečiams su ja sunkiai pavyko susikalbėti.

Vištyčio užkardos pareigūnai iškvietė policininkus. Kai jie atvyko, buvo patikrintas moters blaivumas – alkoholio tikrintuvas parodė 2,78 promilės girtumą.

Automobilį ir motiną su vaiku pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams, kurie tirs šį įvykį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius