-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkiko degalų bakuose – beveik 10 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių

Balandžio 1 d. Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Lenkijos piliečio M.D. vairuojamame vilkike su puspriekabe surado 9 490 pakelių kontrabandinių cigarečių.
Vilkiko degalų bake paslėptos cigaretės
Vilkiko degalų bake paslėptos cigaretės / Muitinės departamento nuotr.

Apie 2.30 val. nakties į Raigardo kelio postą iš Baltarusijos pusės atvyko Lenkijos piliečio M. D. vairuojamas vilkikas DAF su puspriekabe. Transporto priemonė pasirinko kanalą, kuriuo vyksta krovininės transporto priemonės be krovinio, o vairuotojas deklaravo, kad virš neapmokestinamos normos prekių negabena.

Muitinės posto pareigūnams kilus įtarimų, transporto priemonė patikrinta detaliau. Patirtis ir darbo įgūdžiai muitininkų neapvylė − automobilio kuro abiejuose bakuose įrengtose slėptuvėse surasta 8490 pakelių cigarečių „Premjer“ ir 1000 pakelių cigarečių „Minsk“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Visų sulaikytų kontrabanda gabentų cigarečių vertė − daugiau nei 66 tūkst. litų.

Pasak Raigardo kelio posto muitininkų, paprastai į tokio vilkiko kuro bakus kontrabandininkai sukemša apie 12-13 dėžių kontrabandinių cigarečių, o šiuo atveju į abu kuro bakus buvo prikimšta net 19 dėžių kontrabandinių cigarečių.

Sulaikytas ne tik gabentas „krovinys“ bet ir transporto priemonė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 straipsnio 1 dalį (Kontrabanda).

Vilniaus teritorinės muitinės Raigardo kelio posto pareigūnai per pirmąjį šių metų ketvirtį sulaikė nuo muitinės kontrolės slepiamų prekių daugiau nei už 480 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius