-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus banditai dėl automobilio ratų pasiryžę net nužudyti žmogų (nuotraukos, papildyta 15.56 val.)

Vilniaus nusikaltėliams automobilio ratai yra brangesni už žmogaus gyvybę. Tai paaiškėjo penktadienio naktį per incidentą sostinėje, kai buvo sunkiai sužalotas keturiasdešimtmetis verslininkas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirminiais duomenimis, apie 3.30 val. Žirmūnų gatvės kieme buvo užpultas verslininkas iš Kauno K.S. (gim. 1969 m.). Jis aptiktas kraujo klane ir skubiai išvežtas į ligoninę.

Kol kas iki galo neaišku, kas įvyko greta išperkamosios nuomos kompanijai priklausančio automobilio BMW X5, kuriuo važinėja verslininkas. Aišku tik tiek, kad apie 3.40 val. ištiktas komos vyriškis buvo pristatytas į Vilniaus ligoninę. Galingu smūgiu per galvą jam buvo sulaužyta kaukolė.

Vyro būklė penktadienį prieš pietus buvo labai sunki, jis vis dar buvo ištiktas komos.

Verslininko automobilis BMW X5 rastas stovintis vidury kiemo. Nuo jo buvo nuimti trys ratai, ketvirtasis – pradėtas atsukti. Vėliau už netoliese esančios elektros transformatorinės policija aptiko sukrautus automobilio ratus.

Viena iš įvykio versijų yra tokia, kad verslininkas sužalotas per apiplėšimą. Savo turtą ginančiam verslininkui banditai kaukolę greičiausiai sulaužė laužtuvo smūgiu per galvą.

Nusikaltėlius, norinčius nugvelbti automobilio ratus ir juos sukrovusius už transformatorinės, kažkas greičiausiai išgąsdino ir jie spruko palikę savo grobį bei kraujo klane gulintį vyriškį.

Vilniaus pirmasis policijos komisariatas dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pareigūnai apklausia verslininko žmoną. Į pagalbą policijos komisariato tyrėjams mestos ir gausios Vilniaus m. VPK Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus detektyvų pajėgos.

Papildyta 14.13 val.: Po šio įvykio policija sulaikė keturis įtariamuosius. Jie visi bus uždaryti į areštinę 48 val. Pasibaigus šiam terminui bus sprendžiama, ar kreiptis į teismą dėl jų tolesnio suėmimo.

Nusikaltimo motyvai vis dar iki galo neaiškūs. Užpulto vyriškio bendrovė prekiauja stomatologine įranga. Neatmetama, ka su verslininku norėta susidoroti, o apiplėšimas - tik priedanga. Taip pat manoma, kad vyriškio automobilį bandyta padegti - mašinos viduje rasta primėtyta tepaluotų popierių, automobilis po incidento apilktas neužrakintas.

Tikimasi, kad užpuolimo motyvai gali paaiškėti po įtariamųjų apklausos.

Papildyta 15.56 val.: Vilniaus policija penktadienio popietę pradėjo sulaikytų įtariamųjų apklausą. Iki 16 val. pareigūnai spėjo pabendrauti su dviem sulaikytaisiais, tačiau jie savo kaltės nepripažįsta, teigia, kad įvykio vietoje atsidūrė atsitiktinai, policija juos sulaikė be reikalo.

Pareigūnai visą dieną greta nusikaltimo vietos rinko įkalčių, kalbėjosi su galimais liudininkais. Remiantis liudininkų parodymais, manoma, kad, greičiausiai, nusikaltėliai bandė pavogti automobilio ratus. Tai pamatęs verslininkas išbėgo iš greta esančio namo ir bandė apginti savo turtą. Kaip tik tuo metu banditai jam ir vožė laužtuvu per galvą.

Kaip automobilis be ratų atsidūrė vidury pravažiavimo į kiemą, dar aiškinamasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius