Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 02 /15:57

Vilniaus „Lukoil“ degalinę sudrebino sprogimas

Antradienį po pietų Vilniaus Ozo gatvę sudrebino sprogimas. Pirminiais duomenimis, degalinėje dėl dujų koncentracijos driokstelėjo mikroautobusas. Degalinė buvo evakuota ir visą valandą neveikė.
Vilniuje, „Lukoil“ degalinėje sprogo mikroautobuse susikaupusios dujos
Vilniuje, „Lukoil“ degalinėje sprogo mikroautobuse susikaupusios dujos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pranešimą apie šį įvykį specialiosios tarnybos gavo antradienį 13.06 val.

Kaip 15min.lt informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, degalinėje tikriausiai sprogo mikroautobusas „Fiat Ducato“.

Į įvykio vietą Ozo g. 12 išsiųstos gausios gelbėtojų pajėgos.

Visi degalinės „Lukoil“ darbuotojai ir klientai nedelsiant buvo evakuoti.

Pagal pirminę informacija, „Fiat“ sprogo dėl per didelės dujų koncentracijos.

Pasak liudininkų, sprogimas driokstelėjo mikroautobuso vairuotojui pilantis dyzeliną. Per sprogimą vyriškis galėjo nukentėti, jam teikiama medicinos pagalba. Nukentėjusysis skubiai išvežtas į ligoninę.

15min.lt fotoreporteris Irmantas Gelūnas iš įvykio vietoje operatyviai pranešė, kad sprogo ne automobilinis, o mikroautobuso viduje vežtas buitinių dujų balionas.

Paprastai tokie balionai būna raudoni, bet šis po sprogimo pasidarė baltas, pastebėjo fotografas.

Sprogimo banga išmušė „Fiat Ducato“ langus. Putų polisterolį vežęs mikroautobusas kuo greičiau patrauktas atokiau nuo degalų kolonėlių.

Savo ruožtu pati „Lukoil“ degalinė aptverta ir, žinoma, laikinai nebedirba. Priešgaisrinės apsaugos specialistai aiškinasi, ar įvykio vietoje dar yra kokių nors pavojų.

Įvykio tyrimas tęsiamas. „Lukoil“ degalinė dėl šio incidento antradienį neveikė apie valandą, o po patikrinimo darbas vyksta sklandžiai.

Antradienio popietę degalų pardavėjų kompanijai atstovaujančios viešųjų ryšių agentūros paviešintame pranešime pažymima, kad „Lukoil“ degalų kolonėlės nuolat tikrinamos specialistų.

„Pagal mūsų turimą informaciją, Vilniuje antradienio popietę Ozo gatvėje esančioje „Lukoil“ degalinėje sprogimas įvyko dėl kliento automobilyje buvusio buitinio dujų baliono pralaidumo. Kaip matyti iš degalinėje sumontuotų kamerų vaizdo įrašo, vairuotojui įsipylus dyzelino ir sėdus važiuoti, jo automobilyje nugriaudėjo sprogimas. Norime nuraminti visus „Lukoil“ degalinių klientus, kad piltis degalų mūsų degalinėse saugu: kas pusę metų visų benzino, dyzelino ir dujų kolonėlių technines specifikacijas peržiūri specialistai, atliekami visi įmanomi testai dėl kolonėlių žarnų pralaidumo, jų galimų mechaninių pažeidimų ir kitų natūraliai susidėvinčių dalių būklės, – pranešime cituojamas bendrovės „Lukoil Baltija“ Baltijos regiono mažmeninės prekybos direktorius Romas Turlinskas. – Ši situacija taip pat parodė, kad investicijos į personalo elgsenos kritiniais atvejais mokymus taip pat duoda naudos: automobilyje sprogus buitiniam dujų balionui, degalinės darbuotojai sureagavo itin profesionaliai, skubiai uždarydami visas degalų kolonėles, iš degalinės išvarydami automobilius, evakuodami žmones ir per keletą minučių užgesindami degantį automobilį. Džiugu, kad dėl jų žaibiškos reakcijos ir profesionalumo kiti žmonės nenukentėjo“.

Bendrovė „Lukoil Baltija“ įkurta 1992 metais. Šiuo metu didžiausią šalyje degalinių tinklą valdančiai bendrovei priklauso 108 „Lukoil“ degalinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius